Gálázott a Celldömölk

2019.08.26. 17:05

Megyei I.: a Vép magabiztosan verte a Szentgotthárdot

A 2. fordulóval folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A Celldömölk elgázolta, 11-0-s (!) vereséggel küldte haza a Csepreget.

Tóth Judit

A rádóci – gólt is rúgó – Tóth Bence (középen) küzdi át magát a körmendi védőkön Fotó: Szendi Péter

Nagy napot fogott ki a Celldömölk, 3-0-s félidő után 11-0-val lépett át az amúgy jó erőt képviselő Csepregen. A Vép a Szentgotthárd ellen jutott öt gólig. Nem bírt egymással a Rum és a Szarvaskend. Az Egyházasrádóc szomszédvári rangadót nyert a vendég Körmend ellen. Vasváron szerzett pontot az újonc Bük – meglehetősen gólgazdag meccsen.

Schott Lukácsháza SE–Répcelaki SE 1-1 (1-0). Lukácsháza, 250 néző, vezette: Szabó I. Z.

Lukácsháza: Horváth K. – Bolfán, Bősze, Gombás, Lengyel, Sárdy, Németh Cs. (Ódor), Kovács D., Szentkúti, László (Schwarcz), Németh G. Edző: Bezdi István.

Répcelak: Gyécsek – Graszl, Rácz (Lónai), Németh G., Molnár Cs., Harkai, Tóth D., Ódor, De Paula, Balikó, Horváth T. Edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Sárdy, ill. Németh G.

Kiállítva: Molnár Cs. (65., Répcelak).

Nagy iramot diktáltak a felek, szervezetten játszott mindkét együttes. Az első játékrész derekán a hazaiak szereztek vezetést. A második félidőben Horváth Kristóf bravúrral védte a répcelakiak tizenegyesét, de a lukácsháziak öröme nem tartott sokáig, mert egy pontrúgás után egyenlítettek a vendégek. A mérkőzés vége parázsra sikeredett, a hazaiak többször eltalálták a kapufát, de mindkét hálóőrnek akadt dolga. A Répcelak tartotta magát annak ellenére, hogy kiállítás miatt megfogyatkozott. Igazságos döntetlennel zárult a találkozó.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Csepregi SE 11-0 (3-0). Celldömölk, 250 néző, vezette: Harcsár R.

CVSE: Osvald – Lempeg, Horváth D., Szuh (Keszei), Marsai, Gorácz (Horváth T.), Németh J., Kovács Z., Pázsi, Büki, Piri. Edző: Haraszti Zsolt.

Csepreg: Farkas B. – Steiner M., Tájmel, Steiner Zs., Maráczi (Horváth E.), Takács, Baranyai (Taródi), Kovács B., Hódosi (Péntek), Tóth A., Steiner C. Edző: Steiner Zsolt.

G.: Németh J. (7), Keszei, Horváth T., Marsai, Piri.

A mérkőzés elején a csepregi kapus tartotta meccsben a csapatát, de az első játékrész hajrájában már ő is tehetetlennek bizonyult. Fordulás után védekezésre rendezkedett be a vendég, ami nem bizonyult jó taktikának, nem sikerült elkerülnie a komoly vereséget. A játék képe, a helyzetek száma alapján teljesen reális eredmény született.

Jánosháza VSE–Király SE 0-2 (0-1). Jánosháza, 150 néző, vezette: Mónos J.

Jánosháza: Tóth A. – Marsai, Palkovits, Horváth A. (Szabó T.), Vágusz (Dákai), Laczi, Megyesi, Péter, Dénes, Dornai (Burai), Balázsi. Edző: Kelemen Kornél.

Király: Veszelinov – Sásdi, Németh B. (Hajmási), Varga G. (Szabó Z.), Kalmár, Biácsy, Beke, Vámos, Devecseri (Moór), Kondákor (Takács), Lakosi. Edző: Hegyi László.

G.: Szabó Z., Beke.

A Király birtokolta többet a labdát, de egyik kapu sem forgott veszélyben. Az első etap hajrájában kontrából szerzett vezetést a vendég. A második félidőben jobbára mezőnyben folyt a játék, és egy újabb kontra után növelni tudta előnyét a Király. Fiatalos lendülettel, több futással eldöntötte a meccset, joggal nyert a Király.

Rum KSC–Lorry GM Kft. Szarvaskend 1-1 (1-0). Rum, 160 néző, v.: Papp Á.

Rum: Busi – Csonka, Klauzer, Szabó D., Szakos (Máthé), Pupp (Kontics), Kovács B., Tancsics (Gyurkó), Horváth T., Koronczai (Pásti), Leitgeb. Edző: Kovács Balázs.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei, Tóth A., Csillag (Balogh B.), Jóna (Csenterics), Németh T., Földes, Tóth G., Smolczer, Szabó D. (Kunovics), Kopfer. Edző: Tóth Gábor.

G.: Kovács B., ill. Jóna.

K.: Smolczer (85., Szarvaskend).

Jól előkészített pályán küzdhettek egymással a csapatok. Az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült, a második játékrészben pedig a Szarvaskend dominált. Két felemás félidő után igazságos eredmény született.

Egyházasrádóci SE–Körmendi FC 2-1 (1-0). Egyházasrádóc, 250 néző, v.: Horváth P.

Egyházasrádóc: Bali – László, Vilics, MOLNÁR L., TÓTH B., Molnár I., Mersits (Somlai), Máté (Horváth V.), Mészáros (Kertes), Kazinczki, Krajczár. Edző: Lukács Ede.

Körmend: Farkas Ma. – DÉVAI, BUTI, NÉMETH M., Sály (Takács Á.), Marton, Majtényi, Sipos (Takács M.), Czimber, Rákhely (Tompa), Kis-Nemes (Varga P.). Edző: Somfalvi Péter.

G.: Somlai, Tóth B., ill. Takács M.

A rádóci – gólt is rúgó – Tóth Bence (középen) küzdi át magát a körmendi védőkön Fotó: Szendi Péter

Közepes színvonalú találkozót hozott a szomszédvári rangadó. Eleinte egyik fél sem volt veszélyes kapura, de Tóth Bence egyéni akciója után még az első játékrészben előnyhöz jutott a házigazda. A második felvonásban a mezőnyjáték dominált, többször eltalálta a kapufát a hazai együttes, de gól nem született. A Körmend a 78. percben egalizált, de a gólt követő középkezdés után azonnal visszavette a vezetést a Rádóc. Tizenhárom év után nyert a rangadón a Rádóc, ami nagy öröm volt a hazaiaknak, hiszen nagy létszámú közönség előtt, búcsú napján harcolták ki a győzelmet.

Vasvár VSE Csörnöc Gyöngye–Büki TK 3-3 (2-3). Vasvár, 200 néző, vezette: Mórocz Gy.

Vasvár: Tóth K. – Horváth A., Robán, Kránicz (Réfi), Hajas, Dávid, Bakos D. (Sinkó), Bakos Cs. (Vincze), Horváth Á., HORVÁTH P., Schermann. Edző: Lepár Attila.

Bük: Kamondi – Horváth Sz. (Kiss R.), Kovács Ri., Czingráber (Kovács Ro.), Boldizsár, Czirók, Tóth K., Csonka, Komjáthy (Wágner), Babos, Taródi. Edző: Marton Róbert.

G.: Horváth P. (2), Réfi, ill. Czirók (2), Horváth Sz.

Az első tíz percben több lehetőséget puskázott el a hazai csapat, erre a vendégek két gyors góllal válaszoltak. A Vasvár nyomott, de sokat hibázott, nehezen szépített. Ez-után sem fogytak ki a gólokból a csapatok, mindkét fél felíratott magának egyet-egyet. A második félidőben egyenlített a Vasvár, de többre nem jutott, mert a csupa szív bükiek tartották magukat és megérdemelten vittek el egy pontot.

Rábapatyi KSK–Kőszegi FC 2-1 (1-1). Rábapaty, 150 néző, vezette: Bedi T.

Rábapaty: Király T. – Meicz (Tóth R.), Piros D. (Németh B.), Balhási (Piros P.), DUGOVICS, TÓTH M., Csupor, NAGY D., KIRÁLY L., Horváth K. (Vadász), GYÜRÜ (Zeke). Edző: Enzsöl Gábor.

Kőszeg: Németh M. – Lintner, Major, Léhmann, Gugcsó, Prán, Csák (Marti), Réti, Rómer, Fehér, Szolyák. Edző: Őri Gábor.

G.: Vadász, Dugovics, ill. Szolyák.

A házigazda ragadta magához a kezdeményezést, és hamar, már a 12. percben vezetést szerzett. A Rábapaty támadásban maradt, de nem tudta kihasználni helyzeteit. A vendégek viszont az első félidő hajrájában egy büntetővel egalizáltak. A második játékrészben nem kellett sokat várni a gólra, egy szöglet utáni találattal ismét előnyhöz jutott a Rábapaty. Ezután mezőnyben folyt a játék, bár akadtak lehetőségek, egyik csapat sem tudott mozdítani az eredményen.

Vép VSE–Kiswire-Szentgotthárd VSE 5-2 (2-1). Vép, 150 néző, v.: Talabér N.

Vép: Bezdi B. – Wágner, Dancs, Kovács D., BEZDI SZ., ILLÉS (Németh M.), Auer, Varga B. (Varga O.), Nagy Zs. (Baumgartner), Beke (Horváth B.), Dala (Török). Edző: Török Richárd.

Szentgotthárd: Kapui – Polly, Kovács G. (Majczán), Dancsecz, Papp V. (Németh Be.), Kovács T. (Vadász), Takács (Németh Bo.), Düh (Korpics), Bedi, Sulics, Sipos. Edző: Heiter László.

G.: Illés (3), Bezdi Sz., Auer, ill. Kovács T., Kovács G.

K.: Bedi (89., Szentgotthárd).

Nagy iramban kezdtek a felek, a Vépnek volt először helyzete, de egy szöglet után a Gotthárd szerzett vezetést. Illés nagyszerű egyéni akciója gólt hozott, így hamar egyenlített a Vép. A félidő közepén – talán jogosan – tizenegyesért reklamáltak a vendégek, de nem kaptak büntetőt. Ez némileg zavart okozott a soraikban, így a Vép jutott előnyhöz Illés újabb találatával. A második félidőben álmosan kezdtek a csapatok. A Szentgotthárd eszmélt előbb és egyenlített, de Illés egy sikeres büntetővel tett róla, hogy a vendégek öröme ne tartson sokáig. Ezután már a házigazda dominált, és a folytatásban bebiztosította a győzelmét.

Lukácsházáról Bezdi István, Celldömölkről Haraszti Zsolt, Jánosházáról Kelemen Kornél, Egyházasrádócról Bali László, Vasvárról Lepár Attila, Rábapatyról Dénes István, Vépről Németh Attila, Rumból Kovács Balázs tudósított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában