Sport

2017.04.06. 14:10

Rábapaty-Celldömölk rangadó - Folytatódnak a megyei küzdelmek

Körkép - A hétvégén folytatódnak a küzdelmek a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, valamint a megyei II. osztály szombathelyi-, körmendi- és sárvári-csoportjában.

Pum András

Megyei I.

 

Szombaton öt, vasárnap három mérkőzést rendeznek a megyei I. osztályban, valamennyi találkozó 16.30-kor kezdődik. Szombaton érdekes összecsapásnak ígérkezik a negyedik Répcelak és a nyolcadik Szentgotthárd randevúja. Balassa Péter csapata legutóbb idegenben rúgott hat gólt az Uraiújfalunak, Heiter László odahaza ötöt a Nádasdnak. A tavasszal remekül szereplő Kőszeg az ötödik Egyházasrádócot fogadja: megjósolhatatlan a párharc kimenetele. Bár a hazai gárda - formáját tekintve - esélyesebbnek tűnik. Vasárnap kerül sor a forduló rangadójára, a harmadik Rábapaty a második helyen álló Celldömölköt fogadja. A két együttes között hat pont a különbség. A 12. Nádasd pedig múlt heti veresége után a hatodik Vép elleni mérkőzésen javíthat.

Megyei I. osztály, 22. forduló, menetrend, szombat, 16.30: Répcelak-Szentgotthárd (Tóth R.), Jánosháza-Király SZE (Takács R.), Körmend-Schott Lukácsháza (Vass), Kemenesalja-Rum (Kovács B.). Kőszeg-Egyházasrádóc (Horváth Péter). Vasárnap, 16.30: Vasvár-Uraiújfalu (Szvorda), Rábapaty-Celldömölk (Horváth Patrik), Vasi Opus-Nádasd-Vép (Lukácsi).

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt
Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

 

A szombathelyi csoportban az éllovas Vasszécsenyre szomszédvári derbi vár, a Táplánt fogadja - a papírforma egyértelmű hazai sikert ígér. A második helyen álló Spari Bozsokon meccsel, ahol vélhetően nem lesz egyszerű begyűjtenie a három pontot. A címvédő Ják Gencsapátiban vizitál, és nem hibázhat, ha tartani akarja a lépést az élbollyal. A Tanakajdra egy kellemetlen zanati kirándulás vár, és a Söpte sem mehet biztosra az Újperint ellen.

Szombathelyi csoport, 22. forduló, mentrend, szombat, 16.30: Gyöngyöshermán-Szentkirály-Torony (Boda Gy.). Vasárnap, 16.30: Gencsapáti-Ják (Molnár T.), Balogunyom-Szentpéterfa (Horváth Á.), Honvéd-Sé-Felsőcsatár (Harcsár R.), Bozsok-Elektromol-Spari (Sály K.), Vasszécseny-Tápláni KSK (Tuczai M.), Zanat-Tanakajd (Kedves R.), Söpte-Újperint (Mórocz Gy.).

A Körmendi-csoportban az kilenc ponttal vezető éllovas azt a Szakonyfalut fogadja, amely csapat - a múlt heti szecsődi botlásától eltekintve - jó formában kezdte a tavaszi idényt. Az igazán nagy derbikre közvetlenül a listavezető mögött tanyázó alakulatok készülhetnek. Ilyen tekintetben a Rábatótfalu-Szarvaskend, valamint a Körmendi Téglagyár-Őriszentpéter mérkőzések igazán nevezhetők "hatpontosnak".

Körmendi csoport, 23. forduló, mentrend, szombat, 16.30: Körmend VSE-Szakonyfalu (Tuczai M.), Bajánsenye-Csákánydoroszló (Szabó I. Z.). Vasárnap, 16.30: Magyarszecsőd-Ivánc (Horváth Z.), Körmendi Téglagyár-Őriszentpéter (Bereczky Cs.), Viszák-Rábahídvég (Bazsó F.), Rábatótfalu-Szarvaskend (Kondor T.).

A Sárvári-csoportban minden szem a Gérce-Vásárosmiske-Ikervár találkozóra szegül. Nem csupán azért mivel az elmúlt években rendre bajnoki ki-ki meccsnek számított, hanem azért is, mivel a két patinás alakulat eddig nem túl dicsőséges "tavaszi hadjáraton" van túl. A vendégek múlt héten gyűjtötték csak be az első idei győzelmüket, miközben a gérceiek az öt meccsből csak kétszer diadalmaskodtak. Ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy melyiküknek van nagyobb szüksége a három pontra. A Püspökmolnári-Sitke derbi tétje sem kicsi. Az esetleges győztes, akár közvetlen elérhetőségbe kerülhet az ideiglenes első helyhez. Ám ebbe a második helyen álló Ölbőnek is lesz némi beleszólása: a hetedik helyezett Csényét fogadják.

Sárvári csoport, 23. forduló, menetrend, vasárnap, 16.30: Mersevát-Szeleste-Pósfa (Bedi T.), Püspökmolnári-Sitke (Újházi Zs.), Csepreg-Jákfa (Németh L.), Ölbő-Csénye (Szabó P.), Gérce-Vásárosmiske-Ikervár (Szabó II. Z.), Pecöl-Bük (Fischer A.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!