Sport

2010.06.03. 09:11

Megyei II.: munkában a gólvágók

Két fordulóval a megyei II-es labdarúgó-bajnokságok zárása előtt nem csak az érmes helyezésekért, a kiesés elküléséért vívnak nagy csatát a csapatok. A gólkirályi cím ugyanis még sehol sincs kiosztva, igaz Máté Róbert (Gyöngyösfalu) és Nyári Norbert (Kenyeri) jó eséllyel pályázik az elismerésre.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A megyei II-es labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjának legutóbbi játéknapján a Gyöngyösfalu 5:0-ra nyert a remek játékerőt képviselő Balogunyom vendégeként. Az öt gólból négyet Máté Róbert vállalt magára. A 27 esztendős támadó az idei szezonban 28 mérkőzésen 26 gólig jutott - ez bizony nem rossz  teljesítmény. Egyébként Máté Róbertet nevét már jól ismerik a csoport védői, hiszen a támadó tavaly 30 meccsen 29 gólt jegyzett, ezzel begyűjtötte a gólkirályi címet. Amire idén is jó esélye van, hiszen a góllövőlistán második Pulai Attila (Spari) 22, a harmadik Rekovácz Balázs (Balogunyom) pedig 19 találatnál tart.

Ugyancsak eldőlni látszik a gólkirályi cím sorsa a Sárvári-csoportban. A 31 esztendős Nyári Norbert az idei szezonban 18 mérkőzést játszott a Kenyeri színeiben, és ennyi pályára lépés is elegendő volt neki arra, hogy 28 gólig jusson. Nagy István (Pecöl) 22, Pungor István (Uraiújfalu) 20 gólt rúgott eddig.

- Sajnos márciusban lágyéksérvvel műtöttek, így a tavasszal jónéhény meccset ki kellett hagynom - tudtuk meg Nyári Norberttől. - Ha egészséges vagyok, szerintem 40 találatig eljutok. Ám így sem vagyok elégedetlen, jó szezon van mögöttem, csak azt sajnálom, hogy a csapatom lecsúszott a bajnoki címről. Egyébként korábban játszottam az NB II-ben, az NB III-ban, megyei I-ben, és Ausztriában is. Ennyi rutinnal felvértezve el is várom magamtól, hogy megyei II-ben jól teljesítsek. Egyébként jó kis csapatunk van, a társak is kellettek az eredményes játékomhoz. Az elmúlt időszakban mindenféle sérüléssel bajlódtam - tavaly csak 19 gólt rúgtam -, de most végre egészséges vagyok, nincsen gond a kondimmal sem. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy kétlábas vagyok, erőszakos, gyors támadónak vallom magam, aki jó százalékban használja ki helyzetei. Szerintem néhány évet még magasabb osztályban is el tudnék futballozuni - igaz mindenáron nem vágyom el Kenyeriből, hiszen ez a második évem a csapatnál, jól érzem magam itt. .

A Körmendi-csoportban viszont kiélezett a küzdelem a gólkirályi címért. Vass Gábor (Rábagyarmat) 20, Tihanyi Attila (Nagyrákos) 18, Doktor István (Nádasd) pedig 17 gólnál tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!