Mennyei megyei

2017.12.04. 15:10

A megyei II. osztály körmendi csoportjában is túl vannak az utolsó fordulón

Elmaradat mérkőzéseket pótoltak a labdarúgó megyei I. osztályban és a megyei II. osztály szombathelyi csoportjában, Körmend pedig az idei utolsó forduló meccseit játszották le a csapatok.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

A kőszegiek futballistája, Major Dániel rúg bele egy egészségeset a labdába.

Fotó: sdf

 

Rábapaty–Kőszeg 2-2. A gólörömöt a hazai csapat „adja elő” – ekkor még a házigazda volt közelebb a győzelemhez. Fotók: Nagy Jácint

Megyei I.

Rábapaty-Kőszeg 2-2 (1-0). – Rábapaty, 60 néző, vezette: Mónos J.

Rábapaty: Király T. – Zeke B., Piros D., Balhási I., KIRÁLY ZS., Dugovics G., HORVÁTH GY., DOVÁNSZKI P., Szabó A., CSUPOR Á., Pendli R. Edző: Sziffre István.

Kőszeg: BÁN M. – Major D. (Réti M.), Biegner D. (Farkas R.), Gugcsó Á., Prán D., Toldi S., Bujtás R., Rácz B., MOLNÁR Z., Varga B. (Marti C.), Szolyák T. Edző: Őri Gábor.

Gól: Király Zs. 2 (15., 79.), ill. Molnár Z. (73.), Marti C. (82.).

Kiállítva: Szabó A. (69.), ill. Szolyák T. (24.).

Az időjárási körülményekhez képest jó meccset játszottak a csapatok. Az ismét szűk létszámmal futballozó hazaiak kétszer is vezetést szereztek, a kőszegiek mindkétszer egyenlítettek – a második góljukat szinte a középkezdésből rúgták. Mindkét oldalon sok helyzet maradt ki, a döntetlen igazságos.

A kőszegiek futballistája, Major Dániel rúg bele egy egészségeset a labdába.

Megyei II., Szombathely

Honvéd Sé-Bozsok 2-2 (1-1). – Sé, 50 néző, vezette: Bereczky Cs.

: Földi Á. – Séfer S., Wágner G., Kovács K. (Horváth R.), Werderits B., Muzsai K. (Séfer P.), Farkas P., Bogyai T., Soós M., Vándori Á., Uri T.

Bozsok: Ragasits M. – Kovács Zs., Németh Cs. (Naisz Á.), Dévényi Z., Horváth P., Mihácsi M. (Binger D.), Kovács P., Rapi M., Könye M., Kiss M., Németh D. (Tóth G.).

Gól: Kovács K. (27.), Muzsi K. (52.), ill. Horváth P. (34.), Rapi M. (55.).

A séi csapat teljesítménye ezúttal elmaradt a hazai pályán megszokottól. A házigazda enervált volt, a futballjából hiányzott a lendület, a támadójátékában nem volt átütőerő. Így a Bozsok nem érdemtelenül rabolt pontot.

Szentpéterfa-Ják 3-0 (0-0). – Szentpéterfa, 150 néző, vezette: Harcsár R.

Szentpéterfa: PÁLL B. – TEKLITS P., Tóth G. (Keringer Zs.), Kovács B. (Gaál R.), Gaál Á., WÁGNER R., CSORDÁS CS. (Azoitei C.), Wágner M., Wágner Sz. (Baranyai L.), JURASITS A., Devecsery M.

Ják: Iszak Á. – Neubauer P., Svob L., Grabarics D. (Udvardy L.), Kiss G., Tóta R. (Czeglédy N.), Máté D., Kóger T., Vad J., Máté Á. (Barbalits J.), Mészáros B. (Tóta Á.).

Gól: Csordás Cs. (75.), Devecsery M. (77.), Wágner M. (87.).

Kiállítva: Vad J. (Ják, 76.).

A szervezettebb, higgadtabb, jobb erőnléttel bíró hazai együttes a vártnál talán könnyebben nyerte meg a szomszédvári rangadót.

A csoportból még egy mérkőzés, egy szomszédvári derbi van hátra: vasárnap 13 órás kezdéssel a Ják a Balogunyomot fogadja.

Megyei II., Sárvár

Ölbő-Sitke 1-3 (1-1). Ölbő, 50 néző. Vezette: Molnár T.

Ölbő: Vártok Z., Nardai M. (Fehér R.), Tóth A., SIPOS T., Szele G., Kovács T. (Tóth R.), Baksay K. (Kocsis T.), Csizmazia R., Péter A. (Bertha M.), BAKICS B., Hóbor M.

Sitke: Viczmándi E. (Kelemen D.), Szitkay Sz., Pénzes G. (Lakatos D. Gy.), Papp B., Kovács K., KAISINGER A., Németh R., MÁHR P., SZALAY D., Németh M. (Szita J. L.), Magyar L.

Gól: Hóbor M. (13.), ill. Szalay D. (32., 67.), Kaisinger A. (72.).

Az Ölbő az első negyed órában kétszer is a kapuba talált, ám az egyik találat leshelyzetből született. A szünetig további 2-3 ziccert is kialakított az Ölbő, de nem tudott élni a lehetőségeivel. A második játék-részben kitámadt a hazai csapat a győzelem reményében, ám a helyzetkihasználásuk továbbra sem javult. Nem úgy mint a sitkeieknek, akik ugyan elvétve értek fel a hazai kapu elé, ám maximálisan kihasználták a lehetőségeiket. Ha a labdarúgást nem gólra, hanem a helyzetek kialakítására játszanák, akkor az Ölbő ott lenne az első három hely egyikén.

Megyei II., Körmend

Körmend VSE-Bajánsenye 4-1 (2-0). Körmend, 50 néző. Vezette: Horváth P..

Körmend VSE: Hatejer J., Velekei L. (Vass D.), Velekei B. (Takács M.), Halász I. (Horváth A.), Káptalan J., Pesti G. (Winkelbauer L.), TÖRŐ T., MEIXNER P., Horváth D. (Horváth Á.), SÁRKÖZI D., Vilics B.

Bajánsenye: Kalamár D., Sáfrányos G., Bacsák Á., Balogh R., Horváth B. (Császár L.), Szabó Sz., Luter L., Kovács I., Vörös G. (Koczor Sz.), Kovács V., Takács B.

Gól: Pesti G. (19.), Törő T., (44.), Velekei L. (58.), Takács M. (89.).

Nem volt könnyű dolga a Körmendnek, jól tartották magukat a vendégek. Még ha ez az eredményből nem is tűnik ki.

Nádasd-Viszák 3-1 (1-0). Nádasd, 50 néző. Vezette: Talabér N..

Nádasd: REJTLI K., Azanger A. (Sipos M.), Podlaviczki G., MARTON Zs. (Esztergályos Á.), Meskó E., CSENTERICS T., SZAKÁLY Á., DOKTOR I., FRANCZ R., Szabó Z., Somogyi A. (Joó D.).

Viszák: Babos B., Molnár T. (Molnár B.), Pásztor M., Biczó B., Agg M. , Sütheő G., Agg A., Varga B., Kovács R., Tóth G. (Tóth P.), Agg R. (Hegyi G.).

Gól: Marton Zs. (27.), Meskó E. (71.), Csenterics T. (88.), ill. Agg A. (92.).

Jól játszott a hazai csapat egy olyan mérkőzésen, ahol a kemény játék dominált, de még a sportszerűség határain belül. A Nádasd hamar felismerte, hogy a Viszák gólra játszik, miközben a védekezésük fellazul. Többek között ennek is köszönhetően a kapustól indítva egy ötpasszos kontratámadásból megszerezték a vezetést. A második játékrészben előbb egy büntetőből, majd egy újabb ellentámadásból növelték az előnyüket. A végén már úgy tűnt, hogy nem változik az eredmény, ám a kapufáról kipattanó labdát a nádasdi hálóba passzolták a vendégek. Megérdemelt hazai győzelem született. Sorozatban ez már a harmadik nádasdi siker volt hazai környezetben.

Csákánydoroszló-Őriszentpéter 0-3 (0-3). Csákánydoroszló, 50 néző. Vezette: Boda Gy..

Csákánydoroszló: Dévai A., Biczó G. (Gazdag P.), Gérnyi P., Szabó D. (Takács M.), Sákovics P., Szakály Gy. (Farkas N.), Dévai M. (Pintér P.), Cservék L. (Szabó Á. K.), Horváth M., Simon M., Késmárky M.

Őriszentpéter: Süket M., Pongrácz G., Náricza R., Őr P., Varga A., Horváth Cs., Sály K., Baján R., Szép B., Kovács D., Iván S.

Gól: Szép B. (30., 40.), Baján R. (36.).

A vendégek jobban kihasználták a lehetőségeiket, megérdemelten vitték el a három pontot. A hazai szurkolókat az ifi csapat újabb sikere kárpótolta.

Szakonyfalu-Szarvaskend 2-3 (1-1). Szakonyfalu, 50 néző. Vezette: Sály K..

Szakonyfalu: Sömenek R., Stájer D., Gáspár J., Vajda R., Horváth M., Soós M., Réczeg G. (Dömötör T.), Herczeg P., Nemes M., Beke D., Kovács M. (Dancsecs D.).

Szarvaskend: Esztergályos Cs., Kovács Sz., Tóth A., Csillag D., Jóna Sz., Németh T., Földes B., Németh B. (Csenterics J.), Tóth G. (Vörös V.), Kunovics R., Kopfer G.

Gól: Vajda R. (32.), Herczeg P. (54.), ill. Jóna Sz. (30.), Tóth G. (52.), Kovács Sz. (61.).

Mély talajú pályán igencsak megszorongatta az éllovas Szarvaskendet a hazai csapat. Kis szerencsével pontot is rabolhattak volna az őszi bajnoktól, ám a fortuna ezúttal nem az ő térfelükön játszott.

Magyarszecsőd-Rábatótfalu 4-1 (4-0). Magyarszecsőd. Vezette: Németh B..

Magyarszecsőd: Ádám L., Járfás L., Seres L., Nagy M., Hajba D., HORVÁTH R., Horváth N., Tóth N., Varga K., CSER D., HORVÁTH D.

Rábatótfalu: Tóth A., Huszár P., Németh D., Balázs A., Szakács G., Erős P., Kovács B., Kóczán P., Anderkó M., Domján D. (Mikos B.), Ombás A. (Düh Zs.).

Gól: Cser D. (6.), Németh D. (öngól, 11.), Nagy M. (14.), Horváth N. (24.), ill. Németh D. (75.).

A mérkőzés elején a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést. Látványos akciókat vezetve a 25. percben már 4:0-ra vezettek. A második félidőben a vendégcsapat birtokolta többet a labdát, de csak meddő mezőfölényt sikerült kialakítaniuk. Egy szabadrúgást követően kozmetikázták a mérkőzés eredményét. Összességében megérdemelt a szecsődi siker, így a hazai csapat a harmadik helyen telel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában