Sport

2009.09.13. 13:19

Megyei III. Dél: a Bozzai nyerte a rangadót, helyi Jimmy Jump a pályán Oszkón

Körkép - A Bozzai nyerte a megyei III. osztályú bajnokság rangadóját, kiélezett, nagy iramú meccsen 3:0-ra verték a Rábatöttöst. Az eddig remeklő Zanat 5:1-es vereségbe szaladt bele, a Gersekarát pedig nem bírt a Telekessel. Oszkón egy részeg drukker rohant a pályára, mire a vendégek nem voltak hajlandóak folytatni a mérkőzést. Részletek, góllövők a folytatásban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

SORKIFALUD-GYANÓGEREGYE - CSEMPESZKOPÁCS SE 2:1 (1:1) - Sorkifalud, 60 néző, vezette: Pál.
Jól játszó vendégcsapatot győzött le egy jól eltalált lövéssel a Sorkifalud. - Gólszerző:
Géczi Zs. 43.p, Grabarics 54.p, illetve Tóth Gy. 29.p.

VASKERESZTESI - RÁBAHÍDVÉG 1:5 (1:3)
Gólszerző:
Krancz Gy. 33.p, illetve Újhelyi 50.p., Varga 25.p., Jobbágyi 46.p, Smolczer 2 (25., 31.p)

ALSÓÚJLAKI SC - SZOMBATHELYI FOCISULI 5:0 (0:0) - Alsóújlak, 50 néző, vezette: Kiss Cs.
Alsóújlak: Elekes T. - Kántor, Sipőcz, Horkits(Hajnal), Pécsi - Elekes Z., Kosztolánczi, Molnár, Bereczki, Papp (Tüh)  - Tánczos, (Kiss Z.).
Szombathelyi Focisuli: Király - Kovács, Kónya (Kóbor), Bereczki, Janzsó - Csite, Szabó, (Szücs), Udvardi, (Polgár), Garamvölgyi  - Tóth, Tedáz (Horváth).
Az első félidöben csak helyzetekben, a másodikban már gólokban is mutatkozott a hazai mezőnyfölény. - Gólszerző: Horkits 73.p., Papp A. 48., Molnár G. (51., 62., 79.p)

GERSEKARÁT SE - TELEKES SE 2:2 (1:0) - Gersekarát, 100 néző, vezette: Sipos.
Biztos győzelmet szalasztott el a Gersekarát. - Gólszerző: Tóth 44.p, Catomio 62.p, illetve Miklós S. 78.p, Sid Ali 87.p.

ZANAT - NEMESKOLTA 1:5 (1:2). - Szombathely, 60 néző, vezette: Kiss L.

Zanat:
Katona - Nagy, Kemény, Szabó Z., Madar - Harkai, Tóth, Fekete, Möslinger -  Szalay, Szabó B.
Nemeskolta: Farkas - Dénes, Szovák, Hajós, Nyúl K. - Dienes, Mihók, Doktorits, Király - Nyúl B., Barasits.

A hazai csapat álmosan kezdte a mérkőzét ennek eredményeképp két pontrúgás góllal gyorsan 2:0 -ás hátrányba került.Ezután magához tért a zanati alakulat és kapuja elé szorította a vendégeket, azonban az erejéből első félidőben csak a szépítésre futotta. A második félidő elején is a Zanat támadott, de három egyenlitési lehetőségét is elpuskázta, miközben a  vendégek  egy pontrúgásból tovább növelték előnyüket. 
A vendéglátók aztán mindent egy lapra feltéve rohamoztak,de ezen a napon semmi nem jött össze, miközben a vendégek kontrákból bebiztosították a győzelmüket.
Összeségében elmondható, hogy sportszerű mérközésen, két jól felkészített csapat közül a helyzeteit jobban kihasználó vendégek megérdemelten nyertek. A hazaiaknak ami eddig bement, az a mai napon kifele pattant
- Gólszerző: Szovák A. 3., Doktorics 2 (12. és 71.p.), Barasits A. 2 (60. és 88.p.)


OSZKÓ GYŐRVÁR SK - SOROKPOLÁNYI FC 1:0 (1:0) - az 58. percben félbeszakadt
Gólszerző:
Barbalics 19.p

A játékvezetői jelentés szerint az 58. percben egy "láthatóan részeg" hazai néző berohant a pályára. Tumultus támadt és lökdösődés kezdődött, majd a rendezők - a jegyzőkönyvben foglaltak szerint - viszonylag hamar eltávolították a magáról megfeledkező szurkolót. A vendégcsapat levonult, és  nem volt hajlandó visszatérni a pályára. A játékvezető a kötelezően előírt várakozási idő - öt perc - többszöröse után lefújták a találkozót. Az üggyel keddi fegyelmi napján foglalkozik a szombathelyi szövetség.

BOZZAI  - RÁBATÖTTÖS 3:0 (2:0)
Gólszerző
: Cseresznyák 22.p., Horváth J. 35 p.,Süle 87.p. 

A csoport rangadója nagy iramot hozott, a Bozzai hamar megszerezhette volna a vezetést, de Süle közeli perdítését a gólvonalról kivágták. A hazai csapat hihetetlen akarattal vetette magát a küzdelembe, a fölényét a 22. percben váltotta gólra, Kámán Cs. indítását Cseresznyák bombázta 18 méterről a felső sarokba. A gól után feljött a vendégcsapat, be is szorították a Bozzait, azonban "a fogásból" kiszabaduló hazaiak egy klasszikus kontra végén újabb gólt szereztek: Cseresznyák húzta meg a jobb oldalt, beadását Horváth J. lőtte be közvetlen közelről.

A szünet ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt, a hazaiak továbbra is fölényben játszottak, több helyzetet alakítottak ki. A vendégek három csatárral támadtak, a játékrész vége fele ismét át tudták tenni a játék súlypontját a hazai térfélre, ám a kevés lehetőségüket elpuskázták. A Rábatöttös Sziffer szabadrúgásánál állt legközelebb a gólhoz, a vetetán játékos-edző felső kapufát lőtt. A kegyelemdöfést a végén adta meg a Bozzai, Süle szépségdíjas csukafejessel megszerezte a harmadik gólt  Séfer beadásából - hazai csapat egységes csapatjátéka és győzniakarása hozta meg a sikert. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!