Sport

2015.09.15. 07:57

Minden eddiginél nívósabb lesz az idei Mogyorósy Szilárd Emléktorna

Jubileumi 10. alkalommal rendezi meg az Egis Körmend a 2004-ben, tragikus körülmények között elhuny egykori játékosa, Mogyorósy Szilárd emlékére alapított tornát.

Németh Zsolt

Az idén minden eddiginél nívósabb lesz a kétnapos esemény, hiszen szeptember 18-án és 19-én a horvát KK Zagreb, az ukrán bajnok, a Khimik Juzsnij és az osztrák Klosterneuburg lesz a házigazdák vendége.

Az eseményről sajtótájékoztatót tartott a klub, amelyen Zsebe Ferenc, ügyvezető köszöntötte a résztvevőket. Jelen volt Bebes István, Körmend polgármestere, Mogyorósy Jenő, Szilárd édesapja, Teo Csizmics, a csapat vezetőedzője és a klub sportigazgatója, Déri Csaba.

Az ügyvezető elmondta, hogy mely csapatok lesznek a kupa részesei, majd Bebes István szólt a tornáról. Bevezetőül elmondta, hogy számunkra ez szomorú jubileum, hiszen egy nagyszerű ember távozott közülünk 2004 szeptemberében. A klub mindig szívesen áll rendelkezésre, hogy megemlékezzünk Mogyorósy Szilárdról. Mint mondta, Juzsnij Körmend legfrissebb testvérvárosa, az ukrán bajnok látogatása ennek a partnerségnek köszönhető. A gárda nagyon erős, hiszen többek között két évvel ezelőtt az Európa Kupában a legjobb 16 közé jutott. Színvonalas utánpótlásképzéssel is büszkélkedhetnek. Az idén ők is indulnak a FIBA új nemzetközi sorozatában, ahol az Egis Körmend is szerepel majd.

Elmondta, hogy nem csak a felnőtt csapat felkészülésében fontos a torna, hanem az utánpótlás szemszögéből is.

Ennek jelentőségéről már Mogyorósy Jenő szólt, aki elsőként megköszönte, és megtiszteltetésnek tartotta családja számára, hogy a klub méltó módon őrzi Szilárd emlékét. Mint mondta, a torna díjátadással is jár. A serleget a klub, a polgármester és a Mogyorósy család alapította, és minden esztendőben az elmúlt szezon legjobb, legtöbbet fejlődő utánpótlás korú körmendi játékosa érdemelheti ki. Reményét fejezte ki, hogy ez az elismerés is hozzájárulhat a körmendi utánpótlás nevelés sikerességéhez.

A vezetőedző, Teo Csizmics újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a fürstenfeldi torna után elégedett azzal a helyzettel, ahol a csapat most tart a felkészülésben. Alig négy hete dolgozik a játékosokkal, akik között számos újonnan érkezett kosaras van. Az elvégzett munka tekintetében minden rendben van, folyamatosan, keményen dolgozik a gárda. A mögöttünk álló hétvégén láthatóak voltak a fáradtság jelei, de ez ilyenkor teljesen normális, és mindentől függetlenül a csapat nagyot harcolt, küzdeni tudásból is jelesre vizsgázott az Oberwart ellen. Mint mondta, nagyon örül annak, hogy a hazai kupán ilyen erős ellenfelekkel mérhetik össze tudásukat. Úgy fogalmazott, hogy bár természetesen minden mérkőzésen a győzelemért lép pályára a gárda, most nem a helyezések a fontosak, hanem az, hogy elvégezzék a kitűzött munkát.

Zsebe Ferenc elmondta: - Annak érdekében, hogy a csapat mindenképpen megmérkőzhessen a Juzsnij együttesével, csütörtökön zártkapus mérkőzést rendeznek.

Pénteken és szombaton már a szurkolókat is várják szeretettel. A torna mérkőzései mindkét napon 18 órakor illetve 20:15-kor kezdődnek.

Az első napon, pénteken 18 órától láthatják a KK Zagreb – BK Khimik Juzsnij találkozót, majd az Egis Körmend a Klosterneuburg ellen lép pályára. Másnap a két vesztes játszik a harmadik helyért, majd a döntőt rendezik meg az előző napi győztes együttesekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!