Sport

2013.10.01. 16:20

Rehabilitációs szoba az Illés Akadémián

Tizenhatmillió forint értékű, a sérült futballisták felépülését segítő rehabilitációs gépeket vásárolt az Illés Béla Football Akadémia.

Pum András

Komoly beruházást hajtott végre az Illés Béla Akadémia. Az egyesület hat, nagyértékű amerikai gyártmányú gépet vásárolt, amelyet az akadémia és a Szombathelyi Haladás labdarúgói használhatnak. A gépek az egyik öltözőben kialakított rehabilitációs szobában kaptak helyet, melyet kedd délután Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Illés Béla, az akadémia alapítója avatott fel. Az eseményen a város részéről megjelent még Lazáry Viktor alpolgármester is.

Hende Csaba (középen), Illés Béla (balról) és Puskás Tivadar együtt avatta fel az új helyiséget (Fotó: Szendi Péter)

A hat eszköz rehabilitációra, tesztelésre és egyéni képességek fejlesztésére alkalmas. A két mágneses ellenállásos bicikli az izomsérülések utáni rehabilitációt, felépülést gyorsítja fel. Hogy jól bevált gépről van szó, bizonyítja, ugyanezeket használják a Bayern München, a Borussia Dortmund, a Manchester United, a Manchester City, vagy éppen a német labdarúgó-válogatott tagjai is. További két ízületkímélő Galileo-gép az alsó végtagok, például a szalagok sérülésének gyógyítására hatásos, megmozgatja a mély izmokat is, az űrhajósok is használnak ilyet. Egy gép kimondottan a láberőt fejleszti, összehasonlítja a két láb erejét is – ez egészséges játékosok számára is hasznos. Fejleszti a gyorsaságot, robbanékonyságot. Egy kardiológiai gép – kizárólag orvosi felügyelet mellett – terheléses vizsgálatra alkalmas. Az akadémia tulajdonosai további eszközök vásárlását tervezik.

Hende Csaba azt is elmondta, 10–15 kormányülésen került már szóba az Illés Akadémia területrendezési terve. Döntés született arról, hogy Szombathely városa öt hektár, az akadémia továbbfejlesztéséhez szükséges területet megvásárol a magyar államtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!