Az első igazolás

2019.06.26. 20:37

Miranda marad a Haladásban

Végre elkezdődhetett a csapatépítés a Hungast Haladás extraligás röplabdacsapatánál, elsőként a Genesis Anais Mirandával való szerződéshosszabbítást jelentette be a klub.

Horváth Erika

A 2019–2020-as Haladás csapatának első játékosát, Genesis Anais Mirandát köszönti Bokor Zsolt, a klub szakmai igazgatója Fotó: HVSE

Május 1-jén zárult a 2018–2019-es szezon, amelyben az újonc Hungast Haladás Szombathely meg tudta őrizni első osztályú tagságát. Azóta viszont nagy volt a bizonytalanság a csapat körül. Addig, míg nem körvonalazódott a szakosztály költségvetése, nem tudták megkezdeni a csapatépítést az új idényre. Pedig a régi játékosoknak egytől egyig lejárt a szerződésük.

Mint dr. Mucsi Pétertől, a szakosztály vezetőjétől, egyben vezetőedzőjétől megtudtuk, miután kiderült, hogy a város önkormányzata is támogatja az extraligás csapat szereplését – anyagilag is –, végre konkrétumokról is tudnak tárgyalni a kiszemelt, illetve marasztalni kívánt játékosokkal. Utóbbiak közül egy már igent is mondott.

A 2019–2020-as Haladás csapatának első játékosát, Genesis Anais Mirandát köszönti Bokor Zsolt, a klub szakmai igazgatója Fotó: HVSE

A Puerto Ricó-i származású Genesis Anais Miranda az Egyesült Államokban végezte egyetemi tanulmányait. 2018-ban Jászberényben kezdte profi karrierjét, majd Törökországba szerződött. Idén februárban húzott zöld-fehér szerelést a 23 esztendős szélső ütő, és bizonyította is, hogy erősítést jelent a Haladásnak. A felek szerdán további egy plusz egy évre szóló megállapodást kötöttek – köszönhetően bizonyára annak is, hogy „Heni” párja, a kosaras Filipovity Márkó pedig a Falcóhoz kötelezte el magát.

Mucsi Péter bízik abban, hogy augusztus közepére összeállhat a Haladás új csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában