Sport

2015.10.04. 17:04

Mozgássérültek sportoltak

Vép – A magyarok mellett szlovén, osztrák és szlovák mozgássérült sportolók is részt vettek a Vasakarat SC által első alkalommal – három sportágban – megrendezett Alpok-Adria Kupán.

Horváth Erika

A mozgássérült sportolók tekében, sakkban és bocsában mérhették össze tudásukat, előbbi két sportágban egyéni, utóbbiban csapatversenyt rendeztek. Összesen 32 érem talált gazdára, ebből hetet szereztek meg a Vas megyeiek. A többin győri, pápai, osztrák és szlovén versenyzők osztoztak. A rendezvényt megtisztelte Toponay Gábor, a Fogyatékosok Országos Diák - és Szabadidősport Szövetségének főtitkára is. Üde színfolt volt a Bercsényi Miklós Általános Iskola diákjainak részvétele és helytállása.

A vasi érmesek. Teke (30 vegyes). Női, II. kategória (helyből gurítás): 1. Holpert Jenőné 242 fa. III. kat. (egy lépés után gurítás): 3. Farkas Katalin (Vasakarat) 132. Férfi, II. kat.: 1. Sárközi Krisztián (Vasakarat) 257. III. kat.: 1. Kovács József (Sprint SC) 337. IV. kat. (nekifutás után gurítás): 1. Palkó András (Vasakarat) 302. Bocsa, csapat: 2. Sprint SC, 3. Bercsényi iskola II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!