Sport

2012.06.04. 20:50

Nagy László visszatér a válogatottba

A klasszis átlövő is csatlakozik a londoni olimpiára készülő férfi csapat keretéhez.

MTI

Nagy László, a Barcelonával spanyol bajnok világklasszis átlövő három év kihagyás után hétfőn csatlakozik a világbajnoki selejtezőre és a londoni olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretéhez.

 

 

A 31 éves játékos a Thália színházban tartott hétfői sajtótájékoztatón bejelentette: élete fordulatot vett, s – igaz, még egy idényre szóló szerződése van a katalán klubbal – elkötelezte magát az MKB Veszprémhez, és ismét a magyar válogatott rendelkezésére áll.

Nagy, aki már hétfőn elutazik a vasárnapi és jövő szombati norvégok ellen vb-selejtezőre készülő magyar csapathoz, kiemelte, válogatottbeli játékostársaival az elmúlt időszakban is gyakran beszélgetett, tartotta velük a kapcsolatot, és pozitív visszajelzéseket kapott tőlük.

– Tudom, a közvéleményt megosztotta az ügyem, s ez először rosszul esett, de el kellett fogadnom – beszélt az elmúlt időszakról Nagy László. – Családom, barátaim ugyanakkor maximálisan mellettem álltak, bárhogy is döntöttem. Abban biztos vagyok, hogy a társak pozitívan fogadnak majd, s remélem, a szurkolók is így tesznek.

Vasárnap hazai pályán, Veszprémben már fontos meccs vár ránk.

A 2000 óta Barcelonában játszó átlövő tavaly februárban hivatalosan is lemondta a válogatottságot, s közel volt ahhoz, hogy felvegye a spanyol állampolgárságot, végül a megadott határidôig nem tette le az esküt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!