Sport

2017.02.05. 20:55

Nagyot harcolt, de alulmaradt a SZoESE

Szombathely - Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában a sereghajtó SZoESE hazai pályán kapott ki - a papírformának megfelelően - az éllovas TFSE gárdájától.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-TFSE 50-78 (7-30, 18-16, 15-12, 10-20)

Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Horváth A., Földesi Á.

SZoESE: GUSZTAFIK 21/6, Simon 4, Szabó-Haklits 10/6, Uszkai 4, Feigl -. Cserék: MOLNÁR 10, Hajdinák 1, Kovács -, Plózer -, Orsós-Bogdán -, Fekete -. Edző: Szabó László.

Gusztafik Lilla jól kosarazott
Fotó: Unger Tamás

Fegyelmezetlen védekezéssel kezdett a házigazda, engedte, hogy könnyű kosarakat szerezzen a fővárosi együttes. A támadójátéka pedig kimerült abban, hogy távoli helyzeteket vállalt - nagyon rossz százalékkal. Továbbá sok volt az eladott labda. A második negyedben rendezte sorait a SZoESE, összeállt a védekezés, sikerült labdákat szerezni, könnyű kosarakat dobni. Időt is kért a TF - ami után stabilizálta a játékát. De a különbség nem nőtt a felek között (20. perc: 25-46). Fordulás után felváltva estek a kosarak. Ekkor már távolról is betaláltak a vasiak. A jól játszó SZoESE a 35. percben feljött 40-54-re. Ám az etap hajrája ismét a vendégeké volt. Az utolsó játékrészben már érződött a fáradtság a házigazdán, ezt pedig kihasználta a vendég, végül biztosan nyert. Megérdemelte a győzelmet a TF, de a második és a harmadik negyedben nagyon küzdöttek a szombathelyi lányok, megnehezítették ellenfelük dolgát.

Szabó László: - Nem szoktam panaszkodni, de nagyon sok a sérültünk és a betegünk. Ám így ki lehet kapni a listavezetőtől. A két középső negyed játéka nagyon tetszett, ekkor lelkesen és csapatként védekeztünk - ebből kell és lehet is erőt meríteni a következő mérkőzésre.

Címkék#SZoESE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!