Labdarúgás

2019.06.02. 20:42

NB III-as maradt a Sárvár FC!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó, 30. fordulójában a bent maradásért küzdő Sárvár FC, a Csepel vendégeként ért el értékes döntetlent – így megőrizte harmadosztályú tagságát.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A bent maradásért küzdő Sárvár előtt adott volt a feladat: legalább egy pontot kellett szerezni a Csepel otthonában, hogy megőrizze NB III-as tagságát. Nehezítette a vasiak dolgát, hogy az egykor szebb napokat látott, négyszeres NB I-es bajnok (1941/1942, 1942/1943, 1947/1948, 1958/1959) Csepel is a kiesés ellen harcolt, és csak győzelem esetén kerülhette el a kiesést. A sárváriak edzője, Bojan Lazic eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra.

Csepel FC–Sárvár FC 1-1 (0-1). – Budapest, 200 néző, NB III-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Takács J.

Sárvár: Horváth B. – Maráczi, Pados, Nyírő, Horváth A. – Kun, Farkas – Pető, Skriba (Takács Á., 93.), Hoós – Rajzinger (Koronczai, 66.). Megbízott edző: Németh József.

Gólszerzők: Kocsis (68.), ill. Rajzinger (44.).

Agresszív, kemény játékkal kezdte a meccset a Csepel, de a Sárvár gyorsan felvette a ritmust, állta a sarat. A vasiak roppant szervezett futballal rukkoltak elő, stabil védekezésre építették a játékukat. A Csepel nem tudott mit kezdeni ezzel a stílussal, előrevágott labdákkal, ívelgetéssel próbálkozott, igyekezett pontrúgásokat kiharcolni. A nagyobb helyzeteket a Sárvár dolgozta ki. És a remek futball eredményre is vezetett, az első félidő hajrájában megszerezte a vezetést a vasi alakulat: egy szép akció végén Skriba okos passzát váltotta határozottan gólra Rajzinger, a labda a kapufáról vágódott a hálóba.

Fordulás után is taktikusan futballozott a Sárvár – a házigazda mégis egyenlített, némileg váratlanul, szöglet után talált a vasi kapuba. De a vendég nem roppant meg, nem ijedt meg. Stabil védekezéssel rukkolt elő a folytatásban is, nagyot küzdött, nem hagyta, hogy a Csepel belelkesüljön, átvegye az irányítást. Nem volt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor közelebb állt volna a sikerhez a vendéglátó. Győzelemmel felérő döntetlennel zárta a szezont a Sárvár.

Bojan Lazic: – Büszke vagyok a játékosokra, a szakmai stábra! Amit vállaltunk, azt teljesítettük: bent maradtunk az NB III-ban is! Ismét jól futballoztunk, szervezettek voltunk, nagyot küzdöttünk. Megyünk tovább – remélem, hogy együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában