Körkép

2017.11.14. 20:26

Bükön győztek az SZKKA II. fiataljai

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságban az SZKKA II. megyei rangadót nyert Bükön, fölényes győzelmet aratott a Sárvár, ikszelt a Körmend, vereséget szenvedett a CVSE.

Tóth Gábor

A büki Szabó Noémi hozta mostanában szokásos jó formáját az SZKKA ellen, de csapata alulmaradt a megyei rangadón. Fotó: Nagy Jácint

Büki TK–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U21 23-25 (9-13). – Bük, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gáspár S., Vörös B.

Bük: Harasztovics – Binder 6, Csóka 5/1, Szabó D. 6/1, Szabó R. 2, Csabai, Szabó N. 3. Csere: Kálmán (kapus), Pukler, Markó, Szenczi 1, Németh B., Gulyás, Bősze, Horváth K. Edző: Mátés István.

SZKKA: Bognár – Győrffy 2, Pődör B. 7, CSÉPKE 1, TAMÁSI 4, Horváth A. 6, Málovics 1. Csere: Lőrincz, Horváth L., Kozma, Kulcsár 4, Szmolek. Edző: Pődör Zoltán.

Sok hibával, idegesen kezdtek a csapatok, csak az 5. percben esett az első gól, a vendégek voltak eredményesek. A folytatásban is a szombathelyiek diktálták a tempót, kihasználták, hogy a bükiek gyengén védekeztek (24. perc: 5-12). A hazaiak csak a második időkérés után rendezték soraikat és zárkóztak látótávolságba. Fordulás után stabilan őrizte előnyét az SZKKA (40. perc: 15-19). Ám az egyre parázsabb hangulatban a sérülés miatt két játékosát is elveszítő Bük megkezdte a felzárkózást, sőt az 55. percben kiegyenlített (21-21). A roppant motivált vendégek végül fél perccel a vége előtt, hetesből biztosították be győzelmüket.

A büki Szabó Noémi hozta mostanában szokásos jó formáját az SZKKA ellen, de csapata alulmaradt a megyei rangadón. Fotó: Nagy Jácint

VADY Mosonszolnok–Celldömölki VSE 46-23 (23-8). – Mosonszolnok, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

CVSE: Balogh V. – Geiger 3, Szalai F. 1, Szomorkovits A. 4, Németh V. 4/2, Bagics 6/1, Szalai Sz. Csere: Füzfa A. 5, Marton N., Marton H., Giczi, Berki. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A tartalékos vasi csapat csak a 10. percig tudta tartani a lépést a vendéggel, a folytatásban a listavezető biztosan nyert – nehézségei ellenére a CVSE végigküzdötte a meccset.

SZESE Győr–Körmendi DMTE 23-23 (12-9). – Győr, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kurkó Gy., Nerhaft B.

Körmend: Anek – Török 1, Bokor 2/1, Adorján 4, Kiskós 5, Cser, Benedek 3. Csere: Mannhertz 1, Horváth D. 5, Szalai, Herczeg 1, Zsiga 1, Őri. Edző: Oláh Sándor.

Támadásban és védekezésben is lassan, sok hibával kezdett a Körmend, a hazaiak a szünetre háromgólos előnyt szereztek. Fordulás után is nehezen tartotta a lépés a vasi alakulat, de a fiatalok jól szálltak be a védekezésbe, felrázták a többieket, egyre csökkent a különbség. Sőt, sikerült a vezetést is átvenni. Az utolsó percben egy hetest értékesített a házigazda, ezzel lett egyenlő az állás. A körmendiek támadását pedig a játékvezetők elvették támadószabálytalanság miatt. Az első félidőbeli gyenge teljesítménye miatt veszített pontot a Körmend.

Sárvárfürdő Kinizsi– Veszprém Pannon SE 35-20 (19-9). – Sárvár, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ritter A., Zámbó T.

Sárvár: PETRÓCZI – SOÓS 4, JENŐFI 6, FARKAS J. 5, NARDAI 9, DONCSECZ 3, VAJDA 4. Csere: VARGA, FÖLDI, CSER 4, Horváth D, Horváth E, Farkas L. Edző: Rozmán Gergő.

Jól kezdett a Sárvár, 6-2-re ellépett, majd a vendégek legjobb játékosát piros lappal kiállították. Ettől megzavarodtak a veszprémiek, és a 20. percben már tízgólos volt a hazai előny. Fordulás után kisebb hullámvölgybe került a házigazda, de az időkérés hatott, és a végére nagy különbség alakult ki a csapatok között. Hazai oldalon mindenki kivette a részét a sikerből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában