Sport

2016.05.25. 10:43

Negyedik az NLG a hazai diákolimpiai focidöntőn

Vép - Az V-VI. korcsoportos labdarúgó diákolimpia országos döntőjében negyedik helyen végzett az NLG lánycsapata.

Vastag Nándor

A két napon át tartó V-VI. korcsoportos fiú és lány labdarúgó diákolimpián – aminek már tavaly is Vép adott otthont – 40 csapat és közel 500 középiskolás vett részt.

Az első napon négy  ötös csoportban zajlottak a selejtezők, majd az ott megszerzett helyezéseknek megfelelően következett másnap a keresztjáték, utána pedig  a helyosztó. A nagyszabású és a remek körülmények között megrendezett tornán négy vasi iskola szerepelt, melyek közül az NLG lánycsapata teljesített a legjobban. A szombathelyiek a csoportkörben magabiztosan játszottak, a váci Madáchot 2-0-ra, a kiskunhalasi Sziládyt 6-3-ra, a szigetvári Zrínyit 5-0-ra, a tolnai Sztárait 3-0-ra verték, így első helyen jutottak a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a dunaújvárosi Hild sem jelentett gondot, ezúttal 2-0-ra nyertek. Az elődöntőben viszont a zalaegerszegi Kölcsey ellen nem kedvezett nekik a szerencse. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, így büntetők következtek, amiben 5-4-re az ellenfél bizonyult jobbnak. Az NLG végül a bronzmérkőzésen 3-1-re kikapott a gyulai Erkeltől, de így is jó eredményt elérve negyedik helyen fejezte be a küzdelmeket. A szombathelyiek egy különdíjat kaptak, a legjobb mezőnyjátékosnak Szakonyi Emesét választották.

Az NLG csapata. Hátul (balról): Papp Katalin, Pungor Laura, Magyar Vanda, Kovács Kamilla, Horváth Natália, Boros András testnevelő. Elől: Szakonyi Emese, Tancsics Zsófia, Kiss Zsófia, Kopácsi Mirtill, Csépke Dominika. (Fotó: Unger Tamás)

A lányoknál a másik vasi résztvevő a Herman iskola volt, mely a csoportkört egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint két vereséggel negyedikként zárta. A folytatásban aztán az esztergomi Árpád-házit 6-0-ra, a kazincbarcikai Irinyit 5-2-re felülmúlta, s ezzel a 13. helyet szerezte meg.

A fiúknál a szentgotthárdi III. Béla a 11. pozícióban végzett. Ötös csoportjából egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel harmadikként jutott tovább, majd a keresztjátékban a miskolci Berzeviczytől 4-1-re kikapott, ám a helyosztón az egri Andrássynál 2-0-ra jobbnak bizonyult. A másik vasi résztvevő, a Műszaki-Gépipari szintén 13. lett. A csoportjában negyedik helyen végzett egy győzelemmel és három vereséggel, majd a budapesti Baárt 9-1-re verte, míg a tamási Vályival 1-1-re végzett, de büntetőkkel 4-3-ra nyerni tudott.

– Szerettük volna azt a színvonalat hozni, ami alapján tavaly a Magyar Diáksport Szövetség a legjobb három rendezvény közé választotta a vépi diákolimpiai döntőt. Úgy gondolom, ez sikerült is teljesíteni – mondta a Vas Megyei Diáksport Egyesület elnöke, egyben a szerevező- és versenybizottság elnöke, Pálóczi László. – A tornán jól felkészült csapatok léptek pályára, ami nem is csoda, mert többlépcsős megmérettetéseken keresztül jutottak el Vépre. Ebben az erős mezőnyben az NLG negyedik helye kiemelendő, de összességében a vasi csapatok tisztesen helytálltak. Bízunk benne, hogy az MDSZ bizalmát élvezzük, és a jövő tanévben is Vas megye rendezheti ennek a korcsoportnak a döntőjét.

Eredmények. Lányok: 1. Baptista, Budapest, 2. Kölcsey, Zalaegerszeg, 3. Erkel, Gyula, 4. NLG (Csépke Dominika, Horváth Natália, Kiss Zsófia, Kopácsi Mirtill, Kovács Kamilla, Magyar Vanda, Papp Katalin, Pungor Laura, Szakonyi Emese, Tancsics Zsófia, felkészítő: Boros András), 13. Herman (Bátorfi Boglárka, Császár Flóra, Császár Hanna, Csizmás Ivett, Horváth Viktória, Janus Izabella, Pintér Barbara, Púpos Veronika, Szalczer Krisztina, felkészítő: Orbán Attila, Azotei Catalin). Fiúk: 1. Lukács, Győr, 2. Boronkay, Vác, 3. Vasvári, Nyíregyháza, 11. III. Béla, Szentgotthárd (Bajzek Márk, Balogh Ádám, Nagy Noel, Soós Attila, Szabó Bence, Szukics Marcell, Szukics Máté, felkészítő: Némethy Zsolt, Dömötör Tamás), 13. Műszaki-Gépipari (Fazekas Dávid, Horváth Roland, Koronczai Erik, Kovács Roland, Mátyás Martin Richárd, Naisz Áron, Pócza Gergő, Szekeres Martin, Takács Krisztián, felkészítő: Szalai János).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!