Sport

2013.05.06. 14:36

Negyedik az Olcsai, ötödikek a Bolyai B33-as csapatai

Az első alkalommal megrendezett B33 kosárlabda diákolimpia országos döntőjében negyedik lett a körmendi Olcsai III-IV. korcsoportos fiúcsapata. Az amatőr V-VI. korcsoportban a Bolyai mindkét gárdája ötödik helyen zárt.

Horváth Erika

Mezőtúr volt a házigazdája a B33 (háromfős csapatok fél pályán játszanak egymás ellen 2x5 perces, vagy 33 pontig tartó mérkőzéseket) országos nyolcas döntőjének, ahol  az előcsatározások után  Vas megyét három együttes képviselhette. Az általános iskolásoknál (III-IV. kcs.) az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola fiúcsapatából Molnár Levente a döntőn nem tudott részt venni.

Horváth Dániel, Németh Levente, Oroszi Bence és Oroszi Viktor állta a sarat, két győzelemmel, és egy egypontos vereséggel csoportjukban a második helyen zártak (Olcsai-Nagykanizsa 26-27, -Tiszaújváros 33-19,  -Kazincbarcika 33-32). A négy között alulmaradtak a másik csoport győztesével  a későbbi bajnok  kecskeméti Bányaival szemben 33-23-ra. Így bronzmeccset vívhattak a budapesti Grosics ellen. Nagyon szoros csatában 22-21-re kikapott, így a negyedik helyet szerezte meg a Kercsmár Jenő testnevelő vezette körmendi csapat.

 

A körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola országos negyedik helyezett csapata. Balról Kercsmár Jenő testnevelő, Oroszi Viktor, Horváth Dániel, Oroszi Bence, Molnár Levente, Németh Levente (Fotó: Olcsai-Kiss Zoltán iskola)

A Bolyai gimnázium két csapattal is bejutott az amatőr V-VI. korcsoportosok döntőjébe. A Kollerics Barnabás testnevelő vezette lánycsapatból tanulmányi kötelezettsége miatt hiányzott a két rangidős játékos. Az erősebb négyesbe kerülve csoportmérkőzést  a Mezőtúri Református, a nyíregyházi Vásárhelyi és a miskolci Földes ellen  nem sikerült nyerniük.

A másnapi keresztjátékban eredményesebbek voltak, hiszen két hosszabbítás után előbb legyőzték a Pápai Reformátust, majd az ötödik helyért a Kaposvári Egyetem gyakorló iskoláját is. Az ötödik helyezés várakozáson felüli a Neu Bianka, Imre Enikő, Frigy Luca és Makrai Dóra  összetételű csapat számára.

A fiúkat Kunecz Árpád vezérelte. Hasonlóan sikeredtek a csoportmeccseik, kikaptak a nyíregyházi Vásárhelyitől, a karcagi Nagykuntól és a miskolci Szemerétől is. Az utolsó két meccsükön viszont nagyszerű játékkal nyertek. Ráadásul az 5-6. helyért rendezett találkozón visszavágtak a miskolciaknak (31-25). Az ötödik helyezett csapat tagjai: Czömpöly Ottó, Kiss Máté, Kunecz Tamás, Németh Tibor. Kiss Mátét beválasztották a torna All-Star csapatába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!