Sport

2013.05.22. 13:15

Nem készültek sztrájkra a Haladás-futballisták

A rangado.hu információi szerint a Haladás labdarúgói arra készültek, hogy szerdán tíz perc edzés után az öltözőbe vonulnak, ezzel a figyelmeztető sztrájkkal felhívva a figyelmet, hogy a klub jelentős anyagi elmaradásban van velük szemben.

Pum András

Tóth Péter csapatkapitány cáfolta az értesülést. A szerdai edzés előtt Marton Zsolt alpolgármester, a többségi tulajdonos önkormányzat, Kóbor László, a kisebbségi tulajdonos Halmill Team képviselője és Tóth Miklós ügyvezető igazgató az öltözőben járt, és elbeszélgetett a játékosokkal.

- A szezon elején és végén a tulajdonostársakkal mindig ellátogatunk az öltözőbe, így a szerdai edzés előtt is elbeszélgettünk a játékosokkal - tudta meg a www.haladas.hu Marton Zsolt alpolgármestertől, a többségi tulajdonos város képviselőjétől.

- Több dologgal kapcsolatban is kíváncsiak voltunk a játékosok véleményére. A pénzügyi kérdések sem maradtak ki, ám semmi olyan súlyú dolog nem történt, amit meg kellene osztanunk a nyilvánossággal. A fociklub üzleti ügyeiről nem nyilatkozunk. Annyit elmondhatok, van némi tisztázatlan anyagi jellegű kérdés, ennek rendezésére megnyugtató ígéretet kaptak a játékosok - ők ezt tudomásul vették és elfogadták.




Tudni kell, hogy egy futballklub pénzellátása periodikus, különböző időpontokban folynak be a támogatások - említhetném például az MLSZ-től érkezett pénzeket. A játékosok szépen teljesítettek, úgy szeretnénk elküldeni őket pihenni, hogy lehetőség szerint minden rendben legyen. A szombathelyi önkormányzat időarányosan teljesítette kötelezettségét.

- A bajnoki előtt két nappal mindig regeneráló edzésünk van, pénteken játszunk Újpesten, így ez a tréning a mai napra esett - mondta Tóth Péter csapatkapitány.

- A tulajdonosok bejöttek az öltözőbe, megdicsérték a csapatot, hangsúlyozták, hogy jól teljesítettünk és bíznak benne, a hátralévő két meccsen is kiteszünk magunkért. Sok mindenről egyeztettünk, és ami a legfontosabb: a kérdéseinkre megnyugtató válaszokat kaptunk. Az, hogy pontosan mi hangzott el az öltözőben belül, kizárólag ránk és a vezetőkre tartozik. Cáfolom, hogy sztrájkolni akartunk volna, az edzés egyébként is rendben lement. Célunk, hogy a nyolcadikról egy helyet előrelépjünk és megelőzzük a Kecskemétet. Erre reális esélyt látok, de ha mégsem sikerülne, a nyolcadik helyre is büszkék lehetünk.

- Az edzés előtt a tulajdonosokkal és az ügyvezetővel a jövőről beszélgettünk. Az edzésen pedig minden a tervek szerint zajlott, a meccsek előtt két nappal 30 perc regeneráló tréning után fürdés és gyúrás a program, ezúttal is a megszokott mederben zajlottak a dolgok. Semmivel sem volt rövidebb a foglalkozás, mint máskor - jelezte Artner Tamás, a Haladás trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!