Sport

2009.03.06. 03:28

Nem kis vívóbravúr

Harkány - Nagy Attila két kategóriában is az 5. helyen végzett az utánpótlás korosztály Olimpici Grand Prix párbajtőrvívó versenyén.

Gergácz Zoltán

Harkányban rendezték meg az Olimpici Grand Prix párbajtőrvívó utánpótlásverseny negyedik állomását, a Tenkes-kupát. A háromnapos megmérettetésen a 436 indulót felvonultató nemzetközi mezőnyben a Perfect Média Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület színeit 11-en képviselték. Újonc kategóriában Nagy Attila egyenletes, jó vívással sikeresen vette a csoportselejtezőt, és másodikként került a főtáblára. Itt egészen a negyeddöntőig menetelt, és végül az előkelő ötödik helyet szerezte meg. A serdülőktől hárman is - Nagy Attila, Győrffy Kristóf, Lestár Ákos - a főtáblára jutottak. Győrffyt a négy, Lestárt a nyolc közé jutásért a későbbi győztes, a pécsi Berta Dániel búcsúztatta. Előbbi végül a 8., utóbbi a 11. lett. Nagy szintén a négy közé jutásért vívott csatában maradt alul a későbbi ezüstérmes Fraiman Dániellel (OMS-Tata) szemben, de az ötödik helyet sikerült megszereznie - nagy bravúr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!