Sport

2017.06.30. 18:24

Német ringen a kamionok

NÜRBURG A harmadik versenyhétvégével folytatódik a FIA kamionos-Európa-bajnokság, szombaton és vasárnap a Nürburgringen köröz a mezőny - köztük a szombathelyi Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Ausztria és Olaszország után Németországban versenyez a FIA kamionos-Európa-bajnokság mezőnye - öt hétnyi szünet után a legendás Nürburgring ad otthon a harmadik versenyhétvégének. Kiss Norbert tulajdonképpen hazai pályán versenyezhet, hiszen a német Tankpool24 Racing Team pilótájaként sokat körözött már a nürburgi aszfaltcsíkon.

A szombathelyi pilóta az összetett pontverseny ötödik helyéről várja a németországi négy futamot. 2014 és 2015 Európa-bajnoka Spielbergben egy ezüstérmet szerzett, Misanóban pedig két második és egy harmadik helyet gyűjtött be.- Boldog vagyok, hogy újra dobogós helyekért mehetünk, Nürburgban is szeretném megmutatni, hogy mire vagyunk képesek a Mercedessel - fogalmazott Kiss Norbert.

- Azt gondolom, hogy Adam Lackóék és Jochen Hahnék után a harmadik tényező már mi vagyunk - bár a futamgyőzelem még hiányzik az idén. Az előző versenyhétvége Misanóban kifejezetten jól sikerült, így hasonlóan jó eredményeket várunk a Nürburgringen is. Fontos lesz, hogy a szabadedzéseken megtaláljuk a megfelelő beállításokat, ha minden a tervek szerint alakul, akkor azt mondom, hogy dobogóra mindenképp esélyesek vagyunk, és a pillanatnyi forma dönt majd a futamgyőztesekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!