Sport

2009.09.11. 02:27

Női kézilabda NB II: rajt előtt megyénk csapatai

Körkép - Évek óta négy vasi női csapat vitézkedett az NB II-es kézilabda-bajnokságban. Most a Körmend más csoportban folytatja.

Gergácz Zoltán

A hétvégén rajtoló NB II-es női kézilabda-bajnokságban a Körmendi DMTE kiválásával márcsak három vasi együttes - Celldömölki VSE-Mávépcell, dr. Lupo-Büki TK, Sárvári Kinizsi - kezdi el az új bajnoki évadot. Ami közös a trióban: egyiküknél sem volt edzőváltás. A kiesett körmendiek a 12 csapatos, közös Somogy-Zala megyei bajnokságban szerepelnek.

Celldömölki VSE-Mávépcell (edző Salamonné Csótár Adrienn): - Geiger Szilvia, Geiger Csilla és Fogszlinger Csilla is felhagyott a játékkal, Matetits Gabriella távozottt, így az idei célkitűzésünk szerényebb: a 12 csapatból négy kiesik, így a még bentmaradást jelentő 8. helyet céloztuk meg. A két érkezőnk: Komáromból Németh Vivien és Sárvárról Tóth Barbara. Vendégként a Sárvár elleni nyitányon (vasárnap 11.00) szeretnénk nyerni.

Dr. Lupo-Büki TK (Mátés István edző): - Petrik Judit aranyai örömök előtt áll, rá nem számíthatok. Egy év kihagyás után viszont visszatért Pukler Petra. Érkezett Udvadi Zsanett (Tanárképző) és Gacs Zsanett (Sopron). A Gyöngyös-kupa jó felkészülési lahetőség volt, de túl korán kezdődik a szezon. A nyitányon volt kupaellenfelünkhöz látogatunk. Úgy érzem, rutinosabb a gárdánk, s meg tudjuk ismételni a hétközi eredményt (30:19-re nyertek).

Sárvári Kinizsi (Vilics Tamás edző): - A felkészülés során a teremhiány jelentette a legnagyobb gondot, csak szeptember 1-jétől tudunk heti két alkalommal a csarnokban gyakorolni. Ami a keretet illeti: pillanatnyilag Horváth Helga nem áll a csapat rendelkezésére, míg Zsohár Mónika műtét után lábadozik. Visszatért viszont Fitos Éva és szülés után Pintér Zsuzsa is. Jó csapat a Cell, de mint minden meccsen, ellenük is győzelmet várok.

Körmendi DMTE (Kiskós Kitti játékos-edző): - Bár kiestünk, továbbra is szerettünk volna szerepelni az NB II-ben, de valamilyen okból a Hévíz átkerült ebbe a csoportba, a helyünkre. Így a Somogy és Zala megye közös bajnokságában indulunk. Balogh Eszter abbahagyta, Horváth Tímea anyai öröm előtt áll, a többiek maradtak. Szeretnénk dobogós helyen végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!