Sport

2011.02.14. 14:05

Női kézilabdakupák: továbbjutott az FTC és a Vác, győzött a Győr

Mindhárom, a nemzetközi kupasorozatban még érdekelt magyar női kézilabdacsapat sikerrel vette a hétvégi akadályt. Az FTC és a Vác egyaránt bravúrral verte ki a dán Viborgot, illetve a norvég Byasent. A Győri Audi ETO KC pedig magabiztosan, öt góllal, 25:20-ra verte a német HC Leipzig együttesét a Bajnokok Ligája középdöntőjének csoportmérkőzésén.

MTI

A Győri Audi ETO KC második középdöntős mérkőzését is megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligájában: Konkoly Csaba együttese vasárnap hazai környezetben a német HC Leipzig ellen győzött.

A két csapat tavaly is összekerült egymással a sorozatban, akkor mindkét alkalommal  a győriek diadalmaskodtak, és most is ők voltak a találkozó esélyesei.

Konkoly Csaba együttese főként védekezésben kezdett kiválóan, a németek az első negyed órában mindössze háromszor tudták mattolni Pálingert, ráadásul a válogatott kapusnak nem is kellett hatalmas bravúrokat bemutatnia (5-3). Ezzel szemben támadásban sokat hibázott a magyar bajnok, így a félidőben "csak" három góllal vezetett.

A fordulást követően alig négy perc elteltével egyenlített a lipcsei alakulat, majd 2 védés után ismét felébredt a magyar csapat. A Győr nem tudott jelentősen ellépni, Mayer kiállítása alatt pedig újfent szorossá tette a mérkőzést a vendégcsapat (16-15).

Tíz perccel a vége előtt háromgólos előnyre tett szert a Győr, ekkor már úgy tűnt, a lipcseiek elkészültek erejükkel, ennek ellenére becsülettel küzdöttek az utolsó pillanatig, ám a magyar együttes végül, ha nehezen is, de begyűjtötte a két pontot.

A Győr szombaton a Larvik vendégeként folytatja szereplését a BL-ben.

 

VÁC-BYASEN 31:24

Hét góllal nyert a Vác női kézilabdacsapata a norvég Byasen ellen az EHF Kupa nyolcaddöntőjének vasárnapi visszavágóján, így továbbjutott.
A skandináv gárda lemondott pályaválasztói jogáról, így szombaton is Vácon mérkőzött meg egymással a két csapat, akkor a vendégek nyertek öt góllal.


FTC-VIBORG 34:33

Az FTC hatalmas izgalmak közepette egy góllal legyőzte a vendég dán Viborgot a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjének szombati visszavágóján, így idegenben lőtt több góljának köszönhetően bejutott a legjobb nyolc közé.

A múlt heti első meccsen a dánok 34-33-ra nyertek, most pedig 33-32-es FTC-siker született úgy, hogy a félidőben még a vendégek vezettek három találattal, s a hazai csapat az utolsó pillanatokban hetesből állította be a végeredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!