Sport

2006.06.13. 02:29

Nőies mozdulatok

Szombathely (tk) - Múlt szombaton mutatkoztak be éves gálaműsorukkal a Művelődési és Sportházban az intézmény ritmikus gimnasztika csoportjai.

Mórocz Zsolt

A több évtizedes hagyományokkal rendelkező képzésben ma is közel száz, négy és tizennyolc év közötti ifjú hölgy ismerkedik a kecses tartás, a szemet gyönyörködtető mozdulatok rejtelmeivel. Az egyes csoportok bemutatói ezúttal is jól szemléltették, hogyan lesz a csetlő-botló óvodásokból sok év munkájával - heti két edzés mellett - ügyes tornászlány. Bár ezen a tanfolyamon a gimnasztika nem verseny-, hanem szabadidősportot jelent, a gálán a diákolimpián sikeresen szereplő csoportok is bemutatkozhattak. A kisebb és nagyobb lányok szabadgyakorlatot, labda-, szalag-, kötél-, karika- és buzogánygyakorlatokat, illetve ezek kombinációit mutatták be. Az örömmel végzett felkészülés bizonyítéka, hogy több csoport egyedi koreográfiai elemekkel és újfajta szerekkel gazdagította repertoárját, sőt ezúttal néhány egyéni és páros produkciónak is tapsolhatott a közönség. A lányok munkáját Nagy Béláné, Heszteráné Ekler Judit és Nagy Veronika tanárnők irányítják.

Fotó Szendi Péter

Fotó Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!