Sport

2010.02.11. 14:49

Norvég olimpiai bajnok kapust igazolt a győri kézilabdacsapat

Olimpiai bajnok kapussal erősít a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata: a norvég Katrine Lunde Haraldsen csütörtökön hároméves szerződést kötött a zöld-fehér klubbal, amelyhez a nyáron érkezik a dán Viborgtól.

MTI

- Meglátogattam a klubot néhány hete, és nagyon jó benyomásaim voltak a városról, az edzőről, a vezetőkről - nyilatkozta a 29 éves hálóőr a győriek hivatalos honlapjának. - Értékeltem és elfogadtam ajánlatukat, mert csakugyan meggyőztek. Nagyon várom, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhassak, együtt a világklasszis Görbicz Anitával és Pálinger Katalinnal. Férjemmel egy teljesen új kultúrába fogunk csöppenni, érdeklődve várjuk ezt, és bízom benne, hogy minden rendben lesz.

 - Amellett, hogy egy olimpiai bajnok érkezik hozzánk, azt is nagyon fontosnak tartom, hogy északi országbeli sportoló költözik Magyarországra, ezzel pedig átléptünk egy korlátot - kommentálta Katrine Lunde Haraldsen érkezését Vanyus Attila, a győri klub elnöke. - Úgy gondolom, hogy nemcsak egy jó kapussal, hanem egy másfajta mentalitással fogunk gazdagodni, ebből pedig nemcsak a győri, de a magyar kézilabdasport is profitálhat. Hiszem azt, hogy ez a döntés is mutatja az ETO világban elfoglalt helyét, értékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!