Sport

2013.10.23. 14:20

Nyerni akarnak - Munkában a magyar női válogatott

Szombathely - Hétfőn érkezett meg Szombathelyre a magyar női kézilabda-válogatott. A lányok gőzerővel készülnek a szerbiai világbajnokságra és a péntektől vasárnapig tartó Provident Kupára.

Tóth Gábor

A tavalyi Európa-bajnokságon bronzéremig jutó nő kézilabda-válogatott tagjait hétfőn, az első edzésük előtt már a város, a Haladás VSE képviselői és a zöld-fehér klub ifjú kézisei is köszöntötték. Kedden pedig sajtótájékoztatót tartottak a szerbiai világbajnokságra (december 7–22.) készülő csapat edzői, játékosai.

Hajdu János, aki a gyógykezelés alatt álló Karl Erik Böhn visszatéréséig megbízott szövetségi kapitányként irányítja a válogatottat, leszögezte, nagyon fontos szerepe van a Szombathelyen eltöltött egy hétnek a felkészülésben. A feszített klubtempó miatt ugyanis a keret ritkán játszik, dolgozik együtt. A péntektől vasárnapig tartó Provident Kupán is elsősorban a gyakorláson lesz a hangsúly, de egyben eredményes játékkal is szeretnék kiszolgálni a szurkolókat.

A csapat kapitánya, a Győr klasszisa, Görbicz Anita elárulta, mindig szívesen jön Szombathelyre – most éppen negyedszer élvezi a vasi megyeszékhely vendégszeretetét – ugyanis itt még egyetlen mérkőzést sem veszített el a válogatottal. Az ujjsérüléséből lábadozó irányító kiemelte, nagyon színvonalasra sikeredett a Provident Kupa. Hiszen Brazília a legjobb nem európai válogatott, Horvátország a világ közvetlen élmezőnyébe tartozik, míg a norvég ligaválogatott is nagy neveket vonultat fel. Ettől függetlenül Görbicz Anita (is) kupagyőzelemre törekszik a hétvégén.

A Provident Kupa programja, péntek: Magyarország–Norvégia 17.00, Horvátország–Brazília 19.00. Szombat: Magyarország–Brazília 12.30, Horvátország–Norvégia 14.30. Vasárnap: Brazília–Norvégia 10.30, Magyarország–Horvátország 12.30.

A válogatott bő, 20 fős kerettel dolgozik Szombathelyen, közülük majd csak 16 játékos utazhat el a szerbiai világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!