Sport

2017.05.07. 19:00

Megye I: Nyolc gólt rúgott a Lukácsháza

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Lukácsháza 8-0-ra verte az Uraiújfalut. A szomszédvári rangadón a Celldömölk magabiztosan, 6-1-re diadalmaskodott János-házán.

Pum András

Vép VSE-Király SZE 0-1 (0-1). Vép, 130 néző, v: Héra.

Vép: Bezdi B. - WÁGNER, DANCS, Kovács D. (Illés), Varga O. - Koszokovits (Csabina), Török, Bezdi Sz., Markó - Vermes, DALA. Edző: Mitterstiller Csaba.

Király SZE: Mester - Sásdi, Németh B. (Balikó), Varga G. (Szabó Z.), Fritz - Hegedűs, HUJBER, Szalay (Janzsó), Petrőczi - Kiss B., HAJMÁSI. Edző: Hegyi László.

Gólszerző: Hajmási. Kiállítva: Bezdi Sz.

Alacsony színvonalú játékvezetés mellett a jól játszó hazai csapat nem érdemelt vereséget a szintén jó erőkből álló Király SZE ellen. Mindkét együttes sokat tett a győzelemért.


Rábapatyi KSK-Rum KSK 3-1 (1-1). Rábapaty, 100 néző, vezette: Horváth P.

Rábapaty: Varga D. - Vadász (Gyűrű), Csupor, FEHÉR, BALHÁSI - PIROS, Dugovics (Király L.), GOSZTOLYA, Szabó A. - Bajnok (Németh B.), Kovács T. Edző: Enzsöl Gábor.

Rum: Tarr - Ivic, Kontics, CSERNÁK, Somogyi (Bősze) - Molnár R., Tóth M., SIPOS (Papp), Koronczai - Pásti (Gyurkó), Leitgeb. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Gólszerzők: Gosztolya 2, Szabó A., illetve Pásti.

Az első félóra csapkodó, sok hibával tarkított játékot hozott. Gosztolya góljával a hazaiak szereztek vezetést, de a félidő lefújása előtt egyenlítettek a rumiak. A második félidő rábapatyi fölénnyel telt, a 73. percben Gosztolya szögletből csavart a hálóba, majd két perc múlva Szabó sodort a hálóba egy labdát: 3-1. Mindkét csapat görcsösen futballozott, a Rábapaty kiszenvedte a győzelmet.


Vasvár VSE-Kőszegi FC 1-3 (0-1). Vasvár, 100 néző, vezette: Mónos.

Vasvár: Smolczer - Bakos D., Bakos (Dézsi Z.), Bíró - Varga A., Horváth Á. (Dézsi R.), Réfi, Robán, Czövek (Berta) - Hajas, Horváth A. Edző: Konrád Péter.

Kőszeg: Táncsics - Dévai (Biegner), Major, Molnár Cs., Prán (Réti) - Hankó (Szűcs), Őri, Rácz, Bujtás, Marti, Szolyák. Játékos-edző: Táncsics András.

Gólszerzők: Horváth Á, illetve Őri, Szolyák, Réti.

A Vasvár nem tudott megfelelő lendülettel, minőséggel és helyenként akarattal belemenni a mérkőzésbe, így a tudatosan, koncentráltabb és ritmusosabb játékkal kirukkoló vendégek megérdemelten nyertek. A Kőszeg valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.


Vasi Opus-Nádasd KSE- Egyházasrádóci SE 1-1 (0-1). Nádasd, 150 néző, vezette: Tóth R.

Nádasd: Esztergályos - Cser, ZSOLDOS, Horváth G., Burka - Szakály (Ésik), PODLAVICZKI, Biczó (Szabó B.), Csenterics J. (Csenterics T.) - Takács Á., Takács M. Játékos-edző: Csenterics János.

Egyházasrádóc: Bali - Lődi, Németh Martin, László, VILICS - MOLNÁR L., Simon A. (Tóth J.), Budai, KAZINCZKI - Tóth M. (Németh Marcell), Krajczár. Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Cser, illetve Németh Martin. Kiállítva: Esztergályos.

Az első játékrészben több helyzetet dolgoztak ki a vendégek, de a vezetést csak büntetőből sikerült megszerezniük. A második játékrészre próbálták átvenni az irányítást a hazaiak. Ennek ellenére a mezőnyben pontosabban futballozott a rádóci együttes. A nagy szívvel küzdő nádasdiak egy 11-esből egalizáltak.


Schott Lukácsháza-Uraiújfalu 8-0 (4-0). Lukácsháza, vezette: Horváth Péter.

Schott Lukácsháza: Horváth K. - NÉMETH R., Baranyai, Bolfán, Németh P. - TAR (Kovács Sz.), LENGYEL, Németh Cs. (Naisz), Schwarcz (Czeglédi) - Kovács D., SZABÓ CH. Edző: Bezdi István.

Uraiújfalu: Horváth B. - Varga Zs., Varga P., Nagyobb, Keszei - Farkas A., Gallen, Csete, Széles - Gönczöl, Tóth D. Edző: Stieber József.

Gólszerzők: Lengyel (3), Szabó C. (2), Tar (2), Né-meth R.

Kiállítva: Széles.

 

A hazai csapat hamar kétgólos előnyre tett szert. A vendégeknek lett volna lehetőségük javítani, de a kimaradt helyzet után a Lukácsháza átvette a játék irányítását és még az első félidőben el is döntötte a meccset. A vendégek a 63. perctől kiállítás miatt tíz emberrel védekeztek, ettől kezdve csak a gólok száma volt kérdéses. A lukácsháziak sorra alakították ki a helyzeteket és végeredményben könnyedén begyűjtötték a számukra fontos három bajnoki pontot.

Répcelaki SE-Kemenes-alja FC 3-2 (3-0.) Répcelak, 50 néző, vezette: Takács R.

Répcelak: Berényi - TÓTH DO., CSORDÁS, Jordán (Tóth Dá.), Ambrus - Lónai (Gyécsek), Baranyai, KISS T. (Balogh), Bezdi (Harkai) - CATOMIO, Szabó B. Játékos-edző: Balassa
Péter.

Kemenesalja: Hujbert - Princzes, Veszprémi, Bognár, SZAKÁL M. - Németh R., Németh P., Berecz, Balogh D. - ERDÉLYI, BELEGRAI. Edző: Dobány Gábor.

Gólszerzők: Tóth Do., Lónai, Csordás, illetve Belegrai, Szakál M. Kiállítva: Berényi.

A hazaiak elszántan kezdték a mérkőzést és az első tíz perc végén megszerezték a vezetést. Magabiztos védekezés mellett, többször is eredményes támadást vezettek Balassa Péter tanítványai. A félidőre tekintélyes különbségű vezetésre tettek szert a hazaiak. A vendégegyüttes a szünetben összeszedte magát és bátran nekiment a répcelaki gárdának. Dobány Gábor csapata többször is veszélyeztetett, majd a hajrában egyetlen gólra közelítette meg a hazaiakat. Az utolsó percig nyitott találkozót az első fél-időben nyújtott játékának köszönhetően nyerte meg a Répcelak.

 

Jánosháza VSE-Celldömölki VSE 1-6 (1-3) Jánosháza, 200 néző, vezette: Vass.

Jánosháza: Gadavics - Marsai, Simon, TÓTH L., Szabó T. - FENYŐ (Tóth A.), Vágusz P. (Csonka), NAGY K., Kalányos - Megyesi,
Laczi. Edző: Pungor Ist-
ván.

Celldömölk: Heiner - Potyi, Varga J.(Bodor), Virág, Gorácz - Györkösi, Enyingi (Németh J.), Klauzer (Péter), Dobson - Vajda, Piri. Edző: Koman Vladimir.

Gólszerzők: Simon, illetve Németh J. 3, Klauzer, Piri, Dobson.

Szegény embert az ág is húzza - mormolhatták a hazaiak, több kulcsjátékosát is nélkülözte a vendéglátó. A celli együttes már az első perctől kezdve nyomás alatt tartotta a Jánosháza kapuját, azonban egy ellentámadást követően mégis a hazaiak örülhettek. Az első félidő végére többgólos előnyre tettek szert a vendégek, akik esélyeshez méltóan futballoztak. A második játékrész sem hozott változást. A hazaiak keményen védekeztek, a vendégek újabb gólokat lőttek. Összeségében teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset a Celldömölk, amelyben minden játékos jól játszott.

Körmendi FC-Kiswire Szentgotthárd VSE 4-2 (1-1). Körmend, 200 néző, megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szabó I.

Körmend: Báger - Varga, BALIKÓ, KÓSIK, Takás M. - Sipos (Horváth), MAKAI, Nagy T. (Török), Czimber (Nyár) - NIKSZ, TAKÁCS Á. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Szentgotthárd: SOÓS - Kovács G., Kovács P., Sütő, Merkli - Düh (Muszka), NAGY O., Dancsecz, Wágner (Bugán) - Bedi, Takács (Kostyál). Edző: Heiter László.

Gólszerzők: Balikó, Niksz (11-esből), Nagy T., Takács Á., illetve Nagy O. 2 (egyet 11-esből).

Nagy elánnal kezdtek a hazaiak, szinte kapujuk elé szegezték a szentgotthárdiakat. Több kecsegtető, de kimaradt helyzet után egy átlövésből előnyhöz jutottak. Ezt követően jobbára mezőnyben gyűrték egymást a felek. A félidő utolsó percében szinte a semmiből, egy ártatlan, kapu előtti kavarodás után büntetőhöz jutottak a gotthárdiak, amit Nagy gólra is váltott.

Szünet után nagy erőket mozgosítottak a körmendiek és ismét előnyhöz jutottak, majd hamarosan már két góllal vezettek a Rába-partiak. Ezt követően egy távoli lövéssel még kozmetikázott az eredményen a vendégcsapat, de egy Balikó-Niksz tizen-egyes-kombináció után a hazaiak bebiztosították teljesen megérdemelt győzelmüket.

A Schott Lukácsháza-Uraiújfalu bajnoki mérkőzésen magabiztosan, nyolc góllal nyert a hazai együttes. Az első találat szerzőjét, Németh Rolandot (felső képen középen) gyakran két uraiújfalui futballista sem tudta megállítani. A rutinos, a korábban a Szombathelyi Haladást is megjárt Lengyel Miklós (kis képen, balról) szintén remekül játszott, három góljával a lukácsháziak legeredményesebb játékosa volt a 8-0-s hazai győzelmet hozó összecsapáson. Bezdi István csapata menekül a kiesőzónából, míg az uraiújfaluiak továbbra is az utolsó helyen állnak a tabellán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!