Sport

2014.06.25. 17:05

Nyolcadik hely az Európa Kupában

Szombathely - A német Panthers csapata nyerte a 12. alkalommal megrendezett Nemzetközi Pannon Inter-Crosse Kupát.

Horváth Erika

Hat csapat vívott körmérkőzést az inter-crosse Európa Kupa keretében a szombathelyi, a Haladás sportcsarnokában rendezett tornán. A szombathelyi Magyar Inter-Crosse Egyesület - Szakály Ferenc kezdeményezésére 2002 óta él a sportág a városban - két gárdát is indított. Az Old Boys 5 ponttal a negyedik lett - csak jobb gólkülönbségével ért a harmadik helyre a cseh Hodge-Podge - , a Young Boys pont nélkül a hatodik helyen zárt.

A szombathelyi Young Boys és a cseh Hodge-Podge csapatának csatája. Szemben (piros mezben) Nagy Ádám lő kapura (Fotó: Szakály Ferenc)

A tornát a német Panthers nyerte 10 ponttal a 8 pontos szlovák Pampuch előtt. Négy különdíjat sikerült itthon tartani: a második legtöbb gólt szerző férfijátékos Zách György lett 34 találattal, a nőknél harmadikként végzett Pinezits Alexandra 7 góllal. A legjobb magyar játékosnak Kulcsár Nimródot választották, a legjobb kapus díját egy szlovák játékossal megosztva kapta Szakály Ferenc.

Ezzel befejeződött az EK; amelyben 20 csapat vett részt. A sorozatot fölényesen nyerte meg a Panthers, a szombathelyiek a nyolcadik helyet szerezték meg.

Legközelebb augusztus 5. és 10. között az olaszországi Lignanóban játszanak a vasiak a 26. Világjátékokon (World Games).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!