Sport

2017.03.17. 21:15

Olimpicik a páston

Bük - Öt nemzetből 590 nevezést számláltak a párbajtőröző-palánták számára kiírt Olimpici Grand Prix versenysorozat idei második állomásán, a Bükfürdő Kupán.

Horváth Erika

A Szombathelyi Vívóakadémia SE és az Olimpici KHA közös rendezvénye volt a Bükfürdő Kupa, amely évről évre visszatér a vasi fürdővárosba - mert remek helyszínt tud biztosítani a háromnapos, négy korosztály (törpici, gyermek, újonc, serdülő) népes mezőnyét felvonultató rendezvénynek. Az idei GP-versenyen tíz híján 600 nevezést regisztráltak, ez valamivel több, mint az általában legnagyobb létszámot megmozgató budapesti állomáson. A szervezésre ezúttal sem lehetett senkinek panasza, ráadásul két - edzőként jelenlévő - klasszissal is találkozhattak a fiatalok, a riói olimpián aranyérmes román női csapat tagjával, a szatmárnémeti születésű Simona Poppal, valamint a férfi párbajtőrben ezüstérmes Imre Gézával.

Kerényi Gábor a gyermek korcsoportban lett hetedik
Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A Szombathelyi Vívóakadémia 14 versenyzőt indított, közülük Kerényi Gábor jutott a legtovább, a gyermek fiú kategória nyolcas döntőjéig. Fatalin Károly tanítványa a hetedik helyen zárt 90 induló között. A mezőny első felében végzett még Szabó Domonkos (24.). Illetve a serdülő fiúknál (98 induló) Janzsó Ádám (22.) és Sermann Péter (32.), valamint az újoncoknál (108) Janzsó Ádám (18.) és Járai Jeromos (19.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!