Sport

2012.06.01. 02:27

Ötödik helyen a III. Béla

Vép - Az V-VI. korcsoportos fiú kispályás labdarúgó diákolimpia országos döntőjében ötödik helyen végzett a szentgotthárdi III. Béla szakképző csapata.

Vastag Nándor

A Vas Megyei Diáksport Tanács által Vépen rendezett, kétnapos döntőben - mint azt a szervezőbizottság elnökétől, Pálóczi Lászlótól megtudtuk - kiváló körülmények között végig színvonalas és sportszerű meccsek zajlottak.

A vasi csapatok közül a III. Béla szakképzőnek nagyon jól indult a 18 gárdát számláló torna. A kisvárdai Bessenyeitől ugyan 1-0-ra kikapott, de utána a somogyzsitfai Széchenyit 0-0-s végeredmény után büntetőkkel 3-2-re legyőzte. Csoportmásodikként a keresztjátékba jutott, ahol a békéscsabai Gépészeti ellen 2-1-re nyert, így a második napon az 1-6. helyért zajló felsőági rájátszásban folytatta szereplését. Az újabb csoportkörben azonban nem volt szerencséje. A későbbi győztes veszprémi Táncsicstól 3-0-s vereséget szenvedett, majd a kiskőrösi Wattayval 1-1-re végzett, és büntetőkkel 2-1-re alulmaradt. A hármasban harmadik lett, így az 5-6. pozícióért léphetett pályára. A helyosztón már összejött a győzelem, a debreceni Ady ellen 2-1-re nyert, s ezzel ötödik lett a III. Béla (Sulics Máté, Soós Attila, Tóth Máté, Holecz Zoltán, Soós Máté, Papp Zoltán, Andrejek Szabolcs, Filep Attila, Kovács Máté Tibor, felkészítők: Némethy Zsolt, Dömötör Tamás).

A Kereskedelmi csapata már az első fordulóban balszerencsés volt. A karcagi Varróval 4-4-et játszott, majd büntetőkkel 2-1-re győzött, míg a csongrádi Batsányitól 3-0-ra kikapott. A Karcag második meccsét megnyerte, és a körbeverés miatt a szombathelyiek a csoport harmadik helyére szorultak. A 13-20. helyért zajló meccseken a Somogyzsitfát 5-2-re, az egri Kereskedelmit 3-0-ra verték, a miskolci Andrássyt 2-2 után büntetőkkel 7-6-ra múlták felül, így 13.-ként zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!