sakk

2019.01.04. 18:51

Ötödik Vasszentmihály

Nagy csatában szorult le a dobogóról, ötödik lett a VI. Magyar Sakkvilág Kupán Vasszentmihály csapata.

Horváth Erika

Vasszentmihály csapata. Balról: Rátkai Imre, Rátkai Balázs, Rátkai Marianna és Rátkai Bálint Fotó: Rátkai család

A 2018-as Magyar Sakkvilág Kupáról sem hiányoztak a Vas megyeiek. A Kárpát-medence magyarok lakta 2 ezer fő alatti településeinek sakkcsapatai számára hatodszor rendezték meg ezt a versenyt. A decemberi viadalon 22 csapat ült asztalhoz, köztük Vasalja-Szalafő közös együttese, illetve Vasszentmihály gárdája. Az első versenynapon egyéni 2x5 perces villámbajnoksággal melegítettek a versenyzők a főversenyre.

Vasszentmihály csapata. Balról: Rátkai Imre, Rátkai Balázs, Rátkai
Marianna és Rátkai Bálint Fotó: Rátkai család

A negyven induló közül a vasszentmihályi Rátkai Marianna volt a legeredményesebb, hatodik lett. A kilencfordulós, 2x20 perces partikból álló csapatversenyen Vasszentmihály Rátkai Marianna, Rátkai Balázs, Rátkai Imre, Rátkai Bálint összetételű együttese úgy szorult le a dobogóról, hogy az utolsó fordulóban szoros csatában vereséget szenvedett a későbbi győztes erdélyi Farkaslaka csapatától. A vasszentmihályiak az ötödik helyen zártak, Vasalja-Szalafő (Lőrincz Zoltán, Pass Attila, Hertelendi Árpád, Horváth László) a 16. helyen végzett. A két vasi csapat rangadóját Vasszentmihály nyerte 3,5-0,5-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában