Sport

2014.04.25. 18:30

Ötödször is arany - Átvehették érmeiket a CVSE-sek

Győzelemmel zárta a 2013/2014. évi extraligás asztalitenisz-bajnokságot a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férficsapata, amely aztán hazai közönség előtt vehette át az aranyérmeket. A CVSE sorozatban ötödször lett bajnok.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka–Budaörsi 2i SC 6-4
Celldömölk, férfi asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, vezette: Segyevi, Bódi.

Páros: Fazekas, Szita–Ecseki, Dohnál 1:3 (-11, -9, 5, -9). Meglátszott, hogy a celliek alkalmi párosa nincs összecsiszolódva – szoros játszmákban alul is maradt (0-1). Egyéni, 1. forduló: Nagy K.–Nagy A. 0:3 (-7, -10, -7), Szita–Ecseki 3:2 (-16, 5, 1, -6, -8), Fazekas– Dohnál 3:0 (7, 7, 3). Nagy Krisztián bár sokkal jobb játékos Nagy Attilánál, tessék-lássék játékkal kikapott. A mérkőzés legnagyobb csatáját a két ifjú titán, Szita Márton és Ecseki Nándor vívta, akik a korosztályos válogatottakban párostársak is voltak. A döntő játszmában Szita koncentrált jobban. Fazekas a várakozásnak megfelelően, simán nyert (2-2). 2. forduló: Nagy K.–Ecseki 0:3 (-5, -6, -2), Fazekas–Nagy A. 3:0 (2, 8, 4), Szita–Dohnál 3:0 (7, 3, 12). Nagy K. folytatta mélyrepülését, Fazekas továbbra is magabiztos volt. Szita a harmadik szettre kicsit kiengedett, de végül azt is be tudta húzni (4-3). 3. forduló: Fazekas–Ecseki 3:1 (-9, 9, 8, 6), Nagy K.–Dohnál 0:3 (-10, -7, -8), Szita–Nagy A. 3:0 (5, 5, 6). Fazekas rutinosan kerekedett felül Ecsekin. Nagy Krisztián lélektelen játékkal zárta celldömölki pályafutását, Szita Márton viszont meggyőző győzelemmel búcsúzott (6-4).

Ötödször ünnepelhetett bajnoki címet a CVSE. Játékosok, vezetők, támogatók az ünnepi percekben (Fotó: Németh Zoltán)

A mérkőzés után a celldömölki csapat játékosai, edzői átvehették a jól megérdemelt aranyérmeket. Nagy Krisztiánt és Szita Mártont egyben el is búcsúztatták. Előbbivel nem kívánt szerződést hosszabbítani a klub, a fiatal játékos pedig a jövőben Németországban próbál szerencsét. Már meg is találták a két asztaliteniszező utódját; Fazekas Péter mellett a következő szezonban a Dániából hazatérő – a hétfőn kezdődő csapat vb magyar csapatának tagja – Kosiba Dániel, és a budaörsiektől átigazoló Ecseki Nándor alkotja majd a CVSE trióját. Győzött: Fazekas 3, Szita 3, illetve Ecseki 1, Dohnál 1, Nagy A, 1, Ecseki–Dohnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!