Sport

2014.09.05. 18:30

Pályán a Falco

Szombathely - A szombathelyiek saját nevelésű tehetsége, Perl Zoltán lett a Falco KC Szombathely A-csoportos kosárlabdacsapatának kapitánya. A Falco pénteken edzőmeccset nyert Sopronban.

Tóth Gábor

A sárga-feketék saját nevelésű, 19 esztendős, korosztályos válogatott játékosa, Perl Zoltán lett a Falco KC csapatkapitánya. Az ifjú játékos tavaly már alapembere egyik legjobb játékosa volt a csapatnak, 27 perc alatt 12 pontot, 3 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt.

- A soproni edzőmeccs előtt tartott eligazítást csütörtökön este a szakmai stáb, a klubvezetés. Kálmán Laci akkor jelölt ki csapatkapitánynak - tudtuk meg Perl Zoltántól. - Nem tagadom, magam is meglepődtem, hiszen a keretben vannak nálam tapasztaltabb játékosok. A társak mind gratuláltak, mindenki támogatásáról biztosított. Nagyon friss még a történet, egyelőre furcsán is érzem magam. Ugyanakkor igyekszem megfelelni az elvárásoknak, igyekszem megbirkózni a felelőséggel.

- Helyi kötődésű játékost akartam csapatkapitánynak, ráadásul olyat, aki minőséget képvisel, aki az edzésen és a pályán is maximális odaadással teszi a dolgát - árulta el Kálmán László, a Falco KC Szombathely trénere. Azok a fiatalok, akik nálunk vannak, mind korosztályuk legjobbjai közé tartoznak. De Zoliban látok valami olyan pluszt, ami nekem nagyon tetszik. Ezért önhatalmúlag neveztem ki csapatkapitánynak de amint látom, a döntésemmel mindenki egyetértett. Fiatal csapatkapitányunk lesz, de én nagyon bízom Zoliban.

Perl Zoltán (labdával) lett a Falco KC új kapitánya. Az ifjú játékos a Sopron ellen is jól teljesített (Fotó: Szendi Péter)

Soproni KC- Falco KC Szombathely 71-77 (14-30, 25-14, 17-15, 15-18). Sopron, 400 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Pálla, Boros, Kulcsár.

Falco: Martinics 10/6, Doyne 1, Perl 12/3, Dukics 6/3, Majstorovics 8. Csere: Bus 6/3, Váradi B. 11/9, Will 6/6, Hall 13/3, Bognár 4. Edző: Kálmán László.

Sopron, legjobb dobók: Boriszov 17/6, Takács 12/6, Ruják 10. Edző: Sabáli Balázs.

A Sopron még keresi a légiósait, Sabáli Balázs keretében Boriszov személyében csupán egy külföldi van. A szombathelyiek viszont kész csapattal, teljes kerettel léptek pályára. Ennek megfelelően a vasiak remekül kezdtek. A folyttatásban a Sopron rendezte a sorait, szorosabbá tette a meccset, de érződött, hogy a Falco előrébb jár a felkészülésben, így biztosan tartotta 10 pont körüli-fölötti előnyét, megérdemelten nyert.

- Nagyon jól nyitottunk, az elő negyedben remek kosárlabdával rukkoltunk elő, volt, hogy 18 ponttal is vezettünk - értékelt Kálmán László. Aztán a nagy előnyünk birtokában kicsit könnyelműbbé váltunk, kihagytuk a helyzeteinket, felhoztuk a Sopront. A második félidőben aztán a védekezésünk is összeállt, és onnan már nem volt probléma. Tetszett, amit láttam igyekeztem mindenkinek elég lehetőséget adni , az eredménnyel is elégedett vagyok, de sok tennivalónk van még. Elsősorban a védekezésen kell javítanunk.

Kedden újabb edzőmeccs vár a szombathelyiekre, 18.30-as kezdéssel az osztrák élvonalbeli Fürstenfeld Panthers gárdáját látják vendégül az Aréna Savariában. A drukkerek számára ingyenes lesz a belépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!