A Büké a rangadó

2019.09.23. 20:28

Pályán az NB II-es vasi női kézicsapatok

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában Celldömölkön nyert megyei rangadót a Bük, ismét nyert a Sárvár, kikapott a Körmend.

Tóth Gábor

A büki Szabó Réka (24) jó játékkal segítette csapatát Celldömölkön Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Celldömölki VSE–Büki TK 27-32 (11-16). – Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gál, Ludvig.

CVSE: Tömő – Kazári 2, Szomorkovits L. 2, Szomorkovits A. 3, Freiberger 6, Szecsődi 9/5, Bagics 2. Csere: Balogh, Pongrácz, Geiger, Füzfa, Győrffy 3, Szalai Sz., Szalai F., Marton, Giczi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Bük: Büki – Szuhogyi 6, Szabó N. 3, Guttyán 17, Szabó R. 3, Cseledi 1, Baranyai 1. Csere: Szalai N. (kapus), Gősi 1, Schuszter, Kelemen, Marton, Megyeri, Tóth B., Lakics, Mersits. Edző: Bölöni Roland.

A megyei rangadót a ha­zaiak kezdték jobban. A félidő feléig tartották is egy-két gólos előnyüket, majd a 12. perctől – a büki időkérés után – a vendégek átvették a vezetést és elhúztak (24. perc: 9-15). A második félidőben jól szervezett, lendületes játékkal és jó védekezéssel lépésről lépésre zárkózott a CVSE – Guttyán tartotta meccsben ekkor a vendégeket. A 49. percben egyenlített a CVSE (24-24). Így a hajrában dőlt el a mérkőzés: a hazaiak támadásban ekkor már pontatlanok voltak, míg a vendégeknek minden bejött.

Salamonné Csótár Adrienn: – Benne volt a mérkőzésben, hogy pontot szerezzünk. Jó irányba tartunk – a második félidei játékunk is ezt bizonyítja.

Bölöni Roland: – Önmagunknak tettük nehézzé a megyei rangadót.

Egerszegi KK–Sárvárfürdő Kinizsi 18-21 (3-12). – Zalaegerszeg, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm, dr. Csupor.

Sárvár: Varga Á.– Peitli 2, Jenőfi 4, Doncsecz 5, Gerencsér, Cser 3, Szemes 2. Csere: Jurik P. (kapus), Vajda 5, Horváth E., Soós, Horváth D., Dávid, Marton, Farkas L. Edző: Farkas Veronika.

A büki Szabó Réka (24) jó játékkal segítette csapatát Celldömölkön Fotó: Unger Tamás

A Sárvár remekül, egy 6-0-s sorozattal kezdte a mérkőzést. A vasiak szigorú védekezésétől megszeppent hazaiak sokáig csak vergődtek, első góljukat csupán negyedóra elteltével szerezték (15. perc: 1-6). Ezt követően is a Sárvár játszott fölényben, a szünetig mindössze három gólt engedélyezve ellenfelének – hamar eldöntve így a mérkőzést. Biztos előnye tudatában az utolsó tíz percben azonban kiengedett a Kinizsi, így a hazaiak a végére jócskán faragtak a hátrányukból.

Körmendi DMTE–SZESE Győr 28-30 (12-17). – Körmend, 110 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés,

vezette: Bazsó, Kertész.

Körmend: Dudora – Cser 1, Huszár 1, Zsiga 3, Török 3, Csépke 2, Herczeg 10. Csere: Anek (kapus), Rábai 2, Őri 4, Horváth D. 1, Szalai, Somlai Viktória, Kiskós 1, Varga K. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, majd a vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést – kihasználva a körmendi emberhátrányokat. De nem állt össze igazán a hazai védekezés, és támadásokban is akadt hiba. A második félidőben a fiatalok lendületes játékának köszönhetően magára talált a Körmend, s a félidő derekán egyenlített, de frissíteni tudtak a vendégek, és végül nagy küzdelemben kicsikarták a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában