Sport

2009.08.31. 02:29

Pannónia-ring: Kiss Norbert, az esőmenő

Ostffyasszonyfa - A Duna Autó autós gyorsasági országos bajnokság Pannónia-ringen megrendezett 7. és 8. futamán a szombathelyi Kiss Norbert négyszer nyert.

Vastag Nándor

Az időjárás nem zavarta meg a szombathelyi Kiss Norbertet, sőt igazi esőmenő módjára versenyzett. Pedig a Procar Motorsport pilótájának nem indult jól a Formula autós futam. A rajtrácsra felállás közben a kuplungja beszorult a lábtartóhoz, így visszahajtott a csapatához, ám a boxban nem sikerült elhárítani a hibát. A szerelés aztán a rajtrácson is folytatódott, amiért a versenybíróság - utólag - 20 másodperces büntetést adott neki.

De ez sem veszélyeztette Norbi győzelmét, mert a második körben élre állt és nagy tempóban autózva végül 28 másodperccel nyert, s ezzel az abszolút első hely mellett a Formula Renault kategóriában is a legjobbnak bizonyult. A vasi kiválóság a Suzuki Swift-kupában is remekelt, rajt-cél győzelmet aratott, míg riválisai küszködtek a vizes pályán.

A vasárnapi napsütésben már nagyobb csatára késztették ellenfelei. Formulában az erősebb kocsival induló Chanoch Nissany száraz aszfalton verhetetlen, s a papírformát érvényesítette is a pilóta. Kiss Norbert a szintén Formula Renaulttal versenyző Tukora Istvánnal is nehezen tudta tartani a lépést, s ezúttal be kellett érnie a harmadik hellyel. A Swift-kupában viszont a harmadik körben élre állt és lényegében simán győzött.

- Nagyon jó volt a Suzuki beállítása, amit köszönök csapatomnak - értékelt Kiss Norbert. - A Swift-kupában a futam elején ugyan a test-test elleni küzdelem nehéz volt, de utána már nem volt gond. Formulában szombaton nekem kedveztek a körülmények, amik vasárnapra megváltoztak, de száraz pályán Tukorát is nehezen tudtam tartani. Nem tudom mi okozta a visszaesést, de Pistit látva úgy tűnik, nem fejlődtünk eléggé az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!