Sport

2012.09.04. 17:30

Pars győzelme a horvát challenge-en

Zágráb - Idei utolsó előtti versenyén, Horvátországban is győzött a Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője, Pars Krisztián.

Vastag Nándor

A nemzetközi szövetség idei kalapácsvető versenysorozatának (World Hammer Challenge) utolsó előtti viadalát Zágrábban rendezték meg. Pars Krisztián jól kezdett, az első sorozatban egyből az élre állt (78,36). A második kísérletre javított (78,73), azonban a lengyel Fajdek is felvette a kesztyűt, hét centivel nagyobb eredményt ért el (78,80). Harmadjára mindkét atléta érvénytelen dobást jegyzett, negyedjére egyikük sem javított. A Dobó SE olimpiai bajnok klasszisa az ötödik sorozatban 79 méter fölé dobta a kalapácsot (79,14), és erre már nem volt válasza a lengyel riválisnak. A szombathelyi kiválóság a hatodik sorozatban 78,99 m-t jegyzett, és ezzel az eredménnyel is megnyerte volna a versenyt. A harmadik az ukrán Szokirszkij (78,05) lett. A viadalon indult a szentpéterfai, de horvát színekben szereplő Haklits András is. Neki egyetlen kísérlete sikerült, másodikra 72,32 m-t ért el, amivel nyolcadik helyen végzett. A Haladás VSE versenyzője, Virovecz István távolugrásban szerepelt, a szám küzdelmei lapzártánkig nem értek véget.

Pars Krisztián aki 2000 dollárt kapott a sikeréért idén már csak egy viadalon indul. A hétvégén Rietiben, a kalapácsvető versenysorozat utolsó állomásán listavezetőként áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!