Supka Attila még csak a lelátóról figyelt

2019.07.14. 20:53

Peches találatokkal maradt alul a Haladás Ausztriában

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás egy góllal kikapott az osztrák másodosztályú Lafnitztól.

Pum András

Jurij Habovda térdsérülést szenvedett

Fotó: Unger Tamás

SV Lafnitz–Szombathelyi Haladás 2-1 (1-1). – Lafnitz, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa – Habovda (Tóth D., 15.), Jancsó, Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Holdamp, Németh Márió – Tóth-Gábor K., Gaál, Medgyes. II. félidő: Gyurján – Tóth D., Jagodics, Tamás, Füleki – Kovalovszki, Tóth M., Nyári – Pinte, Illés (Doktorics, 61., Szekér 75.), Petró. Edző: Desits Szilárd.

Supka Attila, a Haladás csütörtökön kinevezett edzője hétfőn veszi át a szakmai munka irányítását, ezen a találkozón még Desits Szilárd irányította a zöld-fehéreket. Az új tréner is ott volt az ausztriai találkozón. Mindkét csapat jól kezdett, kemény játék folyt a pályán. Az 5. percben egy szép jobb oldali akció végén Németh Márió balra ívelt, Medgyes eltolta a labdát védője mellett, lövését védte a kapus.

A 15. percben Habovdának rúgott oda az egyik hazai játékos, az ukrán védő térd­sérülést szenvedett, le kellett cserélni. A futballista bal térdének belső oldalszalagja sérült meg, a hét eleji MR-vizsgálat után derül ki, mekkora a baj. A 22. percben a jobb

oldalon Tóth Dávidhoz került a labda, 14 méterről a bal felső sarokba bombázott (0-1). A gól után a hazaiak rátettek egy lapáttal, Rózsa védett egy jobb oldali lövést.

Jurij Habovda térdsérülést szenvedett
Fotó: Unger Tamás

A 42. percben bal oldali akció után a tizenhatoson belül pattogott a labda, a hazaiak kapura lőtték. Az egyik szombathelyi játékoson megpattanva, lelassulva a jobb sarokba gurult a labda (1-1). Szünet után az 51. percben egy bal oldali szabadrúgás után egy közeli fejest védett Gyurján. A 69. percben labdát veszítettek a vasiak, rávezették Gyurjánra, de a kapus bravúrral védett. A 84. percben egy beadás után a hazai csatár kapura fejelte a labdát, és a lesen álló játékostársa fejéről irányt változtatva a hálóba vágódott (2-1). Küzdelmes meccsen a Haladás biztatóan futballozott.

Desits Szilárd: – Supka Attila kérésére minden játékosnak egy félidő lehetőséget biztosítottam. Az elsőben nagyszerű meccset játszottunk, a második játékrészben nem volt gond a hozzáállással, de kijött a minőségi különbség.

A Szombathelyi Haladás legközelebb pénteken 17 órakor a Haladás Stadionban az NB I-be feljutott Kaposvárt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában