Sport

2006.06.09. 22:00

Pék Miklós vb-bronz

Bréma (gz) - A több mint 3500 versenyzőt felvonultató veterán asztalitenisz-világbajnokságon a 80 év felettiek kategóriájában bronzérmes lett Pék Miklós, a Büki TK versenyzője.

Mórocz Zsolt

Részvételi csúcsot döntött az északnémet városban, Brémában a közelmúltban 152 (!) asztalon megrendezett 13. veterán asztalitenisz-világbajnokság, amelyen nyolc korcsoportban 60 ország több mint 1500 pingpongosa indult. A korábbi évek számos világsztárját, Európa és Ázsia élversenyzőit is felvonultató mezőnyben a magyar színeket 16-an, köztük két büki, An- talovits György és Pék Mik- lós képviselték. Antalovits György korcsoportjában (60-65 év) több mint hatszázan indultak. A bükiek szakosztályvezetőjének egyéniben nem sikerült kivívnia a főtáblára jutást, párosban a fővárosi Kelemen Józseffel az oldalán a vigaszágon a 8 közé jutásért maradt alul. A 80-85 évesek kategóriájában (60 induló) a 81 éves Pék Miklós - miután sikerrel vette a csoportselejtezőt - a főágon egy-egy német, francia és japán versenyzőt vert, majd a döntőbe jutásért a többszörös korosztályos svéd világbajnok Rune Forsberggel szemben maradt alul 31 arányban, így bronzérmes lett. Ezzel a 13 éves múltra visszatekintő veterán asztalitenisz-vb-k első magyar férfi érmét szerezte, amelyet néhány órával később a 40 év felettieknél Aranyosi Péter ezüstje követett. Párosban Pék egy német versenyzővel az oldalán a négy közé jutásért a korábbi világbajnok duótól szenvedett ve-reséget.
- Hatvankét éve versenyzem, másfél évvel ezelőtt életműdíjjal tüntettek ki. Éreztem annyi elszántságot és tartoztam magamnak annyival, hogy erre megfelelően vála-szoljak. Az eddigi világver- senyeimen csak a legjobb nyolcig sikerült eljutnom, ezúttal négy hónap kemény felkészülése után végre érmet tudtam nyerni. Különösen a japán Tanakával vívtam nagy csatát - mondta a sportág veterán vasi megszállottja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!