Sport

2013.07.19. 17:25

Perlt is elvesztette az U18-as válogatott

Strumnica - Váradi Benedek után Perl Zoltánt is elvesztette a macedóniai B-divíziós U18-as Európa-bajnokságon szereplő magyar fiú kosárlabda-válogatott.

Horváth Erika

A térdsérülést szenvedett Váradi Benedek kiesése után – a szombathelyiek válogatottját már meg is műtötték – újabb kulcsemberét vesztette el az U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon szereplő magyar csapat. A szintén falcós Perl Zoltán nem tudott felgyógyulni a betegségéből, így nem játszott a Macedónia ellenni csütörtök esti, első csoportmeccsen sem. Mivel játékára nem is maradt esély, pénteken hazautazott. Zsoldos András vezetőedző maradék 11 játékosa nem tudott jó eséllyel játszani a hazaiak elleni találkozón. Végig a macedónok vezettek; az utolsó negyed elejére ugyan 9 pontra csökkentették a különbséget, de ezt nem sikerült megtartani.

A Falco ifjú tehetsége, Perl Zoltán hiába készült, betegsége miatt nem tudott pályára lépni az U18-as Eb-n

Macedónia–Magyarország 76-64 (20-10, 15-12, 19-23, 22-19)

A magyar együttes legeredményesebb játékosa a körmendi Golomán György volt, aki 34 perc alatt 17 pontot, 6 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett. A három falcós közül Bán Tibor 27 perc alatt 13, Bazsó Brúnó 24 perc alatt 5/3 ért el, Hódi Patrik nem szerzett pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!