Sport

2015.09.01. 16:19

Pihenőn a csapatkapitány - Ferencsik Evelin sérülése makacsabbnak bizonyult a vártnál

Szombathely - Több mint egy hónapja sérült a Viktória-Trend Optika FC együttesének csapatkapitánya, Ferencsik Evelin. A 26 éves futballistának gyulladás van a térdében, még nem tudni pontosan, mikor játszhat.

Pum András

A szombathelyi gárda védelmének oszlopa, Ferencsik Evelin a július 27-i Sturm Graz elleni edzőmérkőzésen sérült meg. Habár azóta megpróbálkozott az edzéssel, kiderült, még korai volt.

Ferencsik Evelin (labdával) több mint egy hónapja nem rúghatott labdába, és legalább ugyanannyi idő, mire bevethető lesz Fotó: Unger Tamás

- A grazi meccsen szúrást éreztem a bal térdemben, nem is tudtam végigjátszani a találkozót - mondta Ferencsik Evelin. - Elmentem orvoshoz, porckopást és gyulladást állapított meg, amire injekciókúrát kaptam, majd azt mondta, utána edzhetek. El is kezdtem tréningezni, de sajnos ugyanúgy előjött a fájdalom a térdemben, úgyhogy elutaztam Győrbe Balogh doktorhoz MRI-vizsgálatra, ahol kiderült, bevérzés van a térdemben. Porcerősítőt szedek és ultrahangos kezelésre járok, de még egyáltalán nem edzhetek, maximum biciklizhetek. Múlt héten voltam kontrollon,, úgy számoltak, még három-négy hét, mire elkezdhetek tréningezni. Jó jel, hogy a térdemen lévő duzzanat kezd leapadni és nem érzem bent azt a feszülést sem, amit korábban. Tehát ha semmi nem jön közbe, nagyjából két hét múlva óvatosan már bekapcsolódhatok a közös munkába. Hogy mikor játszhatok bajnokit, azt nem tudom megmondani, egy biztos, semmit sem akarok elkapkodni, és miután a teljes alapozást kihagytam, sok munka vár rám. Úgy saccolom, mostantól számítva körülbelül másfél hónap múlva játszhatok ismét. A lányok kérésére a meccsek előtti bemelegítést én vezénylem le, és a lelátóról is igyekszem segíteni tanácsokkal. Három bajnokin vagyunk túl, az MTK-tól és az FTC-től is kikaptunk idehaza, de felesleges messzemenő következtetéseket levonni, hiszen e két csapat kiemelkedik a mezőnyből. Számunkra az Astra, a Kóka, a Femina az igazi rivális. Mindenesetre a Fradi elleni első félidőre bátran építenünk a folytatásban amelynek már nagyon szeretnék részese lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!