Sport

2012.10.11. 18:54

Rajt az NB II-ben: erősebb az idei női röplabda-bajnokság

Szombathely - A hétvégén megkezdődik az NB II-es női röplabda-bajnokság – a nyolccsapatos nyugati csoportban két szombathelyi együttessel, a Vasi Sport Akadémiával és a Haladás VSE-SZoESE-vel.

Horváth Erika

A mögöttünk hagyott szezont az NB II. nyugati csoportjában a Vasi Sport Akadémia a második, a Haladás VSE-SZo-ESE a harmadik helyen fejezte be. Jóval nehezebb dolguk lesz a szombaton rajtoló 2012/ 2013-as idényben, ha meg akarják ismételni ezt a teljesítményt. A csoport hétről nyolccsapatosra bővült, és a régiek közül csak a Közgáz és a Kalocsa maradt csoporttárs. Itt kezdi az új idényt az NB I-ből kiesett Tatabánya, a tavaly a keleti csoportban bronzérmes Honvéd Zrínyi SE is. Egy év kihagyás után tért vissza a PTE-PEAC és a Dabronc (volt Sümeg).

A VSA egy felnőtt játékosát vesztette el, Kovács Eszter visszaköltözött Budapestre, s a Palota csapatához igazolt. Benesóczky Annára ausztriai munkahelye miatt, Tóth Edinára tanulás és munka mellett kevesebbet számíthat Mucsi Péter. Az edző elmondta, hogy a felnőtt és junior keretük összesen 25 fős. Megkezdik a jövő csapatának építését, újabb fiatalok értek meg arra a Szombathelyi Sportiskolában, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Ebben az évben azokat szándékozik a csapatba illeszteni, akikre hosszabb távon lehet számítani.

– Jóval erősebb lesz ez a bajnokság, mint az előző, s a hosszú utazások miatt jóval nagyobb költégvetésű is. Örülünk, ha sikerült dobogóra kerülnünk – mondta Mucsi Péter.

A HVSE-SZoESE kezdőcsapatából hiányzik majd Kele Judit, aki a fővárosban folytatja tanulmányait. Érkezett viszont egy ütőjátékos veszprémből, Erdős Gréta. Illetve a junior csapatból még ketten felkerültek a felnőttekhez. Szalontai Petra térdműtéten esett át a nyáron, már játszik, de még nincs százszázalékos állapotban. BodzerAttila edző tízes kerettel dolgozik.

– Másfél hónapja készülünk, de edzőmeccseket nem tudtunk játszani – mert sokan, miután végeztek az egyetemen, elkezdtek dolgozni, és érthetően az új munkahely élvez elsőbbséget – árulta el a tréner, aki az NB II-es férficsapatban játékosként is szerepet vállalt. – Nehéz bajnokságnak nézünk elébe, szeretnénk tisztességesen helytállni, s az első négy között végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!