25 ezer euró összdíjazású a viadal

2018.09.20. 21:49

Rajtol a tornászok világkupaversenye

A Szombathelyi Sportiskola ugráson Európa-bajnok, szerdán kisebb műtéti beavatkozáson átesett tornásznője ígéri, hogy a hétvégén ő is ott lesz a világkupa helyszínén, az Arena Savariában, és szurkol válogatott-társainak.

Horváth Erika

Dévai Boglárka sérülten is helytállt a vb-n Fotó: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Pénteken (15.00–19.45) a kvalifikációval veszi kezdetét az idei magyarországi tornavilágkupa a szombathelyi Arena Savariában. A 25 ezer euró (8 millió forint) összdíjazású viadalon 24 ország 120 tornásza lép a szerekhez. Nyilvánosságra hozták a magyar válogatott összeállítását; eszerint a férfiaknál az idei, glasgow-i Európa-bajnokságon nyújtón bronzérmes Vecsernyés Dávid mellett Kardos Botond, Ryan Macleod Sheppard, Boncsér Krisztián, Kiss Balázs és Babos Ádám, a nőknél a tavalyi Eb-n összetettben ezüstérmes, de az idén hasfalhúzódása miatt hosszabb kihagyásra kényszerült Kovács Zsófia, Böczögő Dorina, Péter Sára, Fehér Nóra, Csasztvan Lilla és Makra Noémi indul.

A névsorokból is kitűnik, hogy két nagy hiányzója lesz a csapatnak: a lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Berki Krisztián, valamint a Szombathelyi Sportiskola Európa-bajnoka, Dévai Boglárka. Berki tavalyi vállműtéte óta még a rehabilitációját végzi, Bogi viszont a múlt héten szenvedett lábsérülést. Szerdán délután ő is (kis)műtőbe került.


Fotó: Unger Tamás

– Szilágyi doktor úr helyi érzéstelenítésben fél óra alatt rendbe tette a bal nagylábujjamat a Markusovszky-kórház sürgősségi osztályán. Felvágta és kivette azt a 3×2×1 milliméteres csontdarabkát, ami a múlt héten akkor törött le, amikor a korlát karfájába beütöttem. És akkor már kipucolta azt a reumás csomót is, ami tele volt folyadékkal. Az ízület is nagyon be van gyulladva, ezért a szűnni nem akaró fájdalom – sorolta Bogi, aki a beavatkozás után rögvest hazamehetett, de persze egyelőre kényszerpihenőjét tölti. – A jövő héten lesz a varratszedés, utána majd eldől, hogyan tovább. Reménykedem, hogy az éppen szerdához egy hónap múlva esedékes dohai világbajnokságra össze tudom szedni magam. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy az ob után ki kell hagynom a szombathelyi versenyt is. De azt ígérem, hogy ott leszek az Arena Savariában, reményeim szerint mind a három napon; a helyszínen szeretnék szurkolni a lányoknak.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint nézőként Berki Krisztián is tiszteletét teszi a szombathelyi világkupaversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában