Sport

2011.06.16. 13:34

Randalíroztak, autókat gyújtottak fel a huligánok az NHL-döntő után

Zavargás tört ki Vancouver utcáin magyar idő szerint csütörtök hajnalban, miután a város jégkorongcsapata az észak-amerikai profiliga (NHL) döntőjének hetedik találkozóján 4-0-ra kikapott a Boston Bruinstól és elveszítette a Stanley Kupáért zajlott párharcot.

MTI

A rendőrség könnygáz bevetésével próbálta megfékezni a randalírozó szurkolókat, akik autókat borítottak és gyújtottak fel a mérkőzés után.

A vancouveri rádióadók jelentései szerint a tomboló drukkerek több boltot is kifosztottak, összecsaptak a rendőrökkel, s egy ember megsérült a zavargásokban.

Gregor Robertson polgármester "kínosnak" és "gyalázatosnak" nevezte a rendbontást, ugyanakkor azt mondta, mindez nem befolyásolja a város nemzetközi megítélését, amely nagyon pozitív a tavalyi téli olimpia sikeres lebonyolítása óta.

Vancouverben ez a második ilyen eset: 1997-ben hasonlóan randalírozott a tömeg, miután a Canucks elveszítette a döntőt a New York Rangersszel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!