Sport

2016.03.15. 14:05

Rangadót buktak a férfi kézisek

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 15. fordulójában a Szentgotthárd és a SZoESE is kikapott - előző gárda felsőházi, utóbbi alsóházi rangadót bukott.

Tóth Gábor

Szentgotthárdi KK-KK Ajka 26-28 (13-12)

Szentgotthárd, 150 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Budai-Bock, Simon.

Szentgotthárd: Szoták - Hetelendy, Csipszer 2, Sinka 14, Kozák 6, Hegyi 2, Bokor 2. Csere: Mákos P, Surányi (kapusok), Mákos M, Háklár, Kocsis, Végh. Edző: Péter Zsolt.

A tabella első két helyezettje találkozott a forduló rangadóján. Nagy izgalom, feszültség jellemezte a játékot. A jól kezdő hazaiak uralták az első félidőt. Gyors, higgadt támadásokat vezettek, fegyelmezetten védekeztek. A második játékrészben ott folytatta a hazai csapat, ahol a szünet előtt abbahagyta, így öt góllal meglépett. Aztán több kétes bírói ítéletet született a hazai csapat kárára, ezt kihasználva a vendégek erőre kaptak és fordítottak. A végjátékban a gotthárdiak mindent megpróbáltak, de az egyenlítés sem jött össze. A Szentgotthárd a tabella második helyéről várja a pontvadászat folytatását. Junior: 38-30.

Bakonyerdő Pápa-Szombathelyi Egyetemi SE 41-26 (20-10)

Pápa, 120 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Gadányi, Kovácsik.

SZoESE: Rédecsi - Tóth B. 2, Huszár 1, Skoda 5/2, Katona 7, Tánczos B. 5, Albert 1. Csere: Surányi, Tánczos K. (kapusok), Korcsmáros 2, Oláh 3, Gál, Ludvig B., Fekete. Játékos-edző: Skoda Bence.

A vendégek nagy reményekkel érkeztek az azonos ponttal, a tabellán közvetlenül előttük álló riválishoz. A mérkőzés elején kiegyenlített volt a játék, majd néhány kimaradt ziccert követően összeestek az egyetemisták, nem tudták felvenni az ellenfél ritmusát. A félidő második felében produkált 2-10-es széria pedig hamar eldöntötte a mérkőzést. Az egyre kedvetlenebbül játszó vendégek a második félidőben sem jelentettek komoly ellenállást a kiesési rangadón. Ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe került a szombathelyi csapat. Junior: 37-23.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!