Sport

2017.01.20. 19:30

Rangadóval nyit a HVSE

Szombathely - Egy hónapos szünet után folytatódik az NB II-es női röplabdabajnokság alapszakasza. A Haladás VSE/Sportiskola itthon játszik rangadót, a SZoESE a Közgázhoz utazik.

Horváth Erika

A HVSE/SI a nyugati csoport éléről várja a bajnokság folytatását - az alapszakasz második köréből még négy forduló van hátra. (Aztán lesz egy harmadik is, minden csapat még egyszer játszik a többiekkel, tehát a 21. forduló után hirdetnek végeredményt.)

- Kellett már a szünet a csapatnak, januárban kezdtük újra az edzéseket - ugyanazzal a kerettel, amellyel abbahagytuk -, de edzőmeccset ellenfél híján nem tudtunk játszani - tudtuk meg dr. Mucsi Pétertől, a HVSE/SI vezetőedzőjétől. - Bár előzetesen nem volt elvárás a csapattól, az első helyen állunk a tabellán. Szombaton (17.00, Sugár úti csarnok) rangadó vár ránk. A Balatonfüred gárdája kezd összeállni, sok tapasztalt játékosa van. Hazai pályán szeretnénk győzni, jó, taktikailag érett játékkal lehet esélyünk.

Ismét útjára indul a labda. Fazekas Szilvia, a HVSE/SI játékosa nyitást fogad Fotó: Unger Tamás

A SZoESE-nek szerényebb a mérlege, csupán három győzelmet számlál a csapat, és hét vereséget.

- Az eddigi sorsolásunk nem volt kedvező, hat meccset játszottunk idegenben, és csak Veszprémben sikerült nyernünk. A következő négyből három bajnokink is itthon lesz, illetve most hétvégén a sereghajtó Közgázhoz utazunk. Ha össze tudjuk szedni magunkat, még felérhetünk a harmadik-negyedik helyre - mondta Bodzer Attila, az egyetemisták edzője. - Két hete készülünk a folytatásra, de a szalagavatók miatt akadtak foghíjas edzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!