Futnak, kerekeznek

2019.08.22. 21:57

Remek formában vannak a SZoESE sportolói

Több komoly versenyen is szép eredményeket értek el a Szombathelyi Egyetemi SE extrém futói.

Tóth Gábor

Kívés Bendegúz az ezüst-, Purgai Evelyn pedig a bronzéremmel Fotó: SZoESE

A HunHarcos Kupa extrém akadályfutó versenynek a budapesti Lupa-tó, a Lupa Beach elnevezésű strand adott otthont – ez az erőpróba az ország legnagyobb vizes akadályfutó-versenye. A táv körülbelül 7 km volt, a szervezők pedig változatos, nehéz akadályokkal tűzdelték tele a pályát. Újdonságnak számított például 220-230 méteres úszás vagy a búvárkodás. A profi férfiak mezőnyében Kívés Bendegúz a második helyen ért célba, a profi nőknél Purgai Evelyn harmadik lett, nem sokkal lemaradva az első és a második helyezettektől.

Majd a Komárom-Esztergom megyei Tardosra utaztak a SZoESE női sportolói, ugyanis a Malom-völgyi-tó körül bonyolították le a Malibu Run Kupa akadályfutó-versenyt. Az erőpróbán a Süle Szilvia, Purgai Evelyn duó elhozta az abszolút első helyet párosban – megelőzték a legjobb férfi-férfi, női-női és női-férfi párost is. Érdekesség, hogy a majdnem nyolc kilométeres távot párban, összebilincselve kellett teljesíteni, ezért fontos volt az összhang a csapattagok között.

Kívés Bendegúz az ezüst-, Purgai Evelyn pedig a bronzéremmel
Fotó: SZoESE

Kívés István a Fejér megyei Kincsesbányán pattant nyeregbe, az országos masters országúti kerékpáros-bajnokságon állt rajthoz. A szombathelyi kerekes a IV. korcsoportban (1950–1959) adott számot a tudásáról. A mezőny komoly emelkedőkkel tarkított 52 km-t teljesített. Kívés István nagyot versenyzett, végig az élmezőnyben haladt, az utolsó 400 méteren pedig az élre állt. De az utolsó 150 méteren ketten megelőzték, így harmadikként zárt. A SZoESE veterán sportolója 1:26:28 órás idővel ért célba, a második helyezett 1:26:26-os, míg a győztes 1:26:25-ös időt teljesített – ami jelzi, hogy milyen szoros volt a befutó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában