Sport

2014.01.05. 17:15

15 meccséből 14-et nyert a Sárvár

Sárvár - Menetel a bajnoki arany felé a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság éllovasa, a Sárvár. Ősszel a begyűjthető 45-ből 42 pontot szerzett a Rába-parti gárda.

Pum András

Noha a legutóbbi NB III-as szezont a középmezőnyben, a kilencedik helyen zárta a Sárvár, a harmadosztály átszervezése miatt az idei bajnokságot csak a Répcelakkal karöltve a megyei I. osztályban kezdte. Cseppet sem meglepő módon ez a két csapat a Celldömölkkel kiegészülve fut versenyt a bajnoki címért. A Sárvár 15 meccséből 14-et megnyert, két pont előnnyel vezeti a tabellát a második Répcelak, hárommal a harmadik Celldömölk előtt. A zöld-fehérek szerezték a legtöbb gólt (65) és a Répcelakkal holtversenyben a legkevesebbet kapták (10).

- Nem volt nagy játékosmozgás a bajnokság kezdete előtt, gyakorlatilag egyben maradt a keretünk - tudtuk meg Németh Józseftől, a Sárvár edzőjétől. - A sorsolás szeszélye folytán a nyitányon mindjárt Répcelakra utaztunk, ahol 1-0-ra kikaptunk. Az első félidőben gyengén, szünet után jobban játszottunk, nem csak rajtunk múlt a vereség. Ezután is sorra jöttek a nehéz meccsek Celldömölk, Vasvár, Kemenesalja ha nem is simán, de gyűjtöttük a pontokat.

Tancsics Zsolt (középen) sorsdöntő gólokat szerzett ősszel, a tehetséges Szabó Péter (jobbról) sérülés miatt egy hónapot kihagyott. A kép Vönöckön, a Kemenesalja Sárvár bajnokin készült (Fotó: Kiss Teodóra)

A Celldömölköt például kimondottan jó és izgalmas meccsen vertük. A fordulópont az ötödik fordulóbeli, kőszegi 6-0-s siker jelentette, elkaptuk a fonalat, innentől kezdve nem csak az eredmények jöttek, a játék is sokat javult. Külön kiemelném a Bük (10-1), a Rábapaty (7-0) és a Szentgotthárd (7-0) ellen aratott gólzáporos győzelmünket. Fontos volt a jánosházi (1-0) és a magyarszecsődi (3-0) sikerünk is.

Hatvanöt gólt szereztünk, a támadójátékunkat nem érheti panasz, valamennyi meccsen legalább három gólt lőttünk valamennyi csapatrészünket dicséret illeti. Sárvárott az ellenfelek beálltak védekezni, csak akkor nyíltak ki, ha már égett a ház, ha vezettünk, de előfordult, hogy még akkor sem. Idegenben is nagyjából ugyanez volt a felállás, ritka volt az olyan csapat, amely felvállalta ellenünk a támadójátékot. Valamennyi labdarúgómmal elégedett vagyok, senkit sem szeretnék a többiek fölé helyezni. Célkitűzésünk nem változott, továbbra is az első hely a cél, az önkormányzatnak köszönhetően stabil a hátterünk. Az évzáró banketten valamennyi játékosunk megígérte, hogy tavasszal is marad, érkező pedig csak akkor lesz, ha minőségi focistát sikerülne igazolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!