Az utolsó előtti roncsderbi

2019.09.18. 20:01

Remekelt a házigazda Speed Car Auto Motor Sportegyesület

Remekül teljesítettek az országos roncs­derbibajnokság idei utolsó előtti, 8. versenyén a Vas megyei pilóták.

Tóth Gábor

A szombathelyi Németh Attila „bukfencezik”

Fotó: Kámán András

A rábatöttösi futamot a Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép rendezte – a házigazda pilótái mellett az Auto-Crash Szombathely SE, az Autó Sport Klub Rum és az MJIPSZ Gérce versenyzői képviselték a vasi színeket. Népes mezőny állt rajthoz, összesen 73 autó vett részt a viadalon. A pilóták parádés versenyt produkáltak, hiszen közeleg a bajnokság vége, minden egyes pontnak nagy értéke van – így sikerült kiszolgálni a szurkolókat, látványos verseny kerekedett a rábatöttösi futamból.

– Elégedettek vagyunk, sok autó gyűlt össze, sok szurkoló volt kíváncsi a rendezvényre, jó hangulat, remek színvonal jellemezte a napot, a versenyzők és a nézők is jól szórakoztak a szikrázó napsütésben – árulta el Lakat Róbert, a házigazda Speed Car Autó Motor Sportegyesület elnöke. – Egy kiválóan előkészített, gyors pálya várta a résztvevőket, kedvezőek is voltak a visszajelzések; sokat dolgoztunk a pálya talajával. Számomra külön öröm, hogy a versenyzőink kitettek magukért, ugyanis a Speed Car pilótái messze a szezon legeredményesebb versenyét produkálták, sok értékes pontot szereztünk!

A szombathelyi Németh Attila „bukfencezik”
Fotó: Kámán András

Vasi érmesek, szuperfutam: 1. Hetyei Patrik (Vép), ifj. Horváth Ferenc (Vép). Széria nagy: 1. ifj. Horváth István (Vép), 2. Sporeth Roland (Szombathely), 3. Csercsics Roland (Vép). Széria kicsi: 1. Lakatos Róbert (Vép), 2. Hetyei Patrik (Vép), 3. Mórocz Patrícia (Gérce). Széria közép: 1. Kovács Szabolcs (Vép), 3. Horváth László (Vép). Lada: 1. Vámos Dániel (Szombathely), 2. Barbalits Benjámin (Vép), 3. Ottó Dávid (Szombathely). Női: 1. Csercsics Dorina (Szombathely), 3. Szabó Zsoltné (Szombathely). Ifi II.: 2. Juhász Ferdinánd Jácint (Szombathely). Szerelőfutam: 1. Sinka Béla (Vép), 2. Pék Ferenc (Szombathely), 3. Csercsics Gábor (Vép). Amatőr: 2. Csercsics Dorina (Szombathely), 3. Csoknyai Levente (Szombathely). AS: 1. Viszket Krisztián (Szombathely), 3. Mogyorósi Gábor (Vép).

A szezon utolsó, 9. futamát szeptember 29-én rendezik Sümegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában