Zárul a spartan race szezon

2019.11.08. 20:38

Remekeltek az év utolsó versenyein az STG-Szombathely sportolói

Két jól sikerült nemzetközi versennyel zárta az idei spartan race szezont az STG-Szombathely extrém futócsapata.

Tóth Gábor

A dobogó tetején – magyar zászlóval – Horváth Tamás

Fotó: Babos Bálint

Kazincbarcikán a beast versenyszámra nevezett az STG-Szombathely csapata. A résztvevőkre 23 km-es táv, 34 akadály várt, megspékelve összesen 1000 méteres szintkülönbséggel. A vasi alakulat végül az előkelő nyolcadik helyen végzett a 112 csapatot felvonultató mezőnyben.

– Sajnos a szezon végére sok lett a sérültünk, ezért nem tudtunk teljes létszámban rajthoz állni – jelezte Horváth Tamás csapatvezető. – De a felkészülés jól sikerült, jó formában utaztunk el a versenyre. Csonka csapatunktól a nyolcadik helyezés igazán szép teljesítmény, főleg annak tükrében, hogy akadt olyan társunk, aki most futotta le először a beast besorolású versenyt.

A dobogó tetején – magyar zászlóval – Horváth Tamás
Fotó: Babos Bálint

Az STG három versenyzője – Horváth Péter, Babos Bálint, Horváth Tamás – még Romániában, Kolozsváron is rajthoz állt. Horváth Péter és Babos Bálint azzal a szándékkal, hogy trifektatulajdonos lesz – vagyis egy éven belül teljesíti a sprint (7 km), a szuper (+12 km) és a beast (+21 km) távot is. Horváth Tamás ennek a kihívásnak már korábban megfelelt (sőt, Kazincbarcikán idei második trifektáját ünnepelhette). Kolozsváron 13 km-es táv várt a mezőnyre, továbbá festői környezetben kijelölt, 700 méteres szintkülönbséggel, 22 minőségi akadállyal teletűzdelt pálya. A szombathelyi extrém akadályfutók ezúttal az egyéni kategóriákban álltak rajthoz – Horváth Tamás (45–49 év) megnyerte korcsoportját, Babos Bálint (30–34 év) nyolcadik, Horváth Péter (40–44 év) pedig tizedik lett.

– A kolozsvári versenyen kiadtunk magunkból mindent, ami így a szezon végére még maradt bennünk – mondta Horváth Tamás. – Remek szezon, sok szép eredmény van mögöttünk, igazán elégedettek lehetünk a 2019-es esztendővel. Sokat nem pihenünk, lassan elkezdjük az alapozást, a felkészülést a következő szezonra, mert máshogyan ebben a sportban nem lehet eredményeket elérni. A sérültjeiknek pedig jobbulást kívánunk, főleg Babos Bálintnak, és várunk mindenkit vissza a csapatba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában