Folytatódik a tavaszi hadjárat

2018.04.22. 20:36

Remekül játszott, fölényesen győzött a SZoESE női kosárlabdacsapata

Fölényes győzelemmel folytatta szereplését a rájátszásban a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárcsapata.

Tóth Gábor

Molnár Anna nagyot játszott Fotó: Hornyák Emőke/Vas Népe

Szombathelyi Egyetemi SE-Szolnoki MÁV 72-46 (11-12, 21-9, 26-12, 14-13). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 19-26. helyért, vezette: Szalai, Földesi

SZoESE: SIMON C. 14/9, Jakubovics 6, SZABÓ-HAKLITS 23/15, MOLNÁR 15, Uszkai 6. Csere: Fekete 2, Plózer 4, Horváth L. 2, Balogh I. -, Mezősi -. Edző: Szabó László.

Molnár Anna nagyot játszott
Fotó: Hornyák Emőke/Vas Népe

Rossz támadójátékkal kezdett a SZoESE, nem ültek a kinti dobások és a létszámfölényes befejezései sem voltak jók. A védekezés viszont működött – sok labdaszerzéssel, jó lepattanózással. Az első negyed végén egy ponttal még a Szolnok vezetett. A második etapban aztán összeállt a szombathelyiek támadójátéka is, átvették az irányítást, a vezetést, és egyre nőtt a különbség. A hazaiak egyedül a büntetőkkel álltak hadilábon. De a félidőben már így is 11 ponttal vezettek (20. perc: 33-22). Fordulás után a Szabó-Haklits, Molnár, Simon trió által vezérelt SZoESE robogott tovább. Így az utolsó negyedre gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés sorsa – szombathelyi oldalon mindenki lehetőséget kapott.

Szabó László: – Gratulálok a lányoknak, megérdemelt győzelmet arattunk, több jó egyéni teljesítménnyel – ezek közül is kiemelkedett Molnár Anna, aki 15 ponttal, 17 lepattanóval, 7 szerzett labdával, 4 blokkal járult hozzá a sikerünkhöz. Folytatjuk tovább a nagy „tavaszi hadjáratot”, öt meccsből a negyediket nyertük meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában