Sport

2014.09.22. 14:50

Remekül vezette a kamiont Kiss Norbert, háromszor is a dobogóra állhatott

Zolder - Jól teljesített Kiss Norbert a FIA kamionos Európa-bajnokság belgiumi versenyén, így két futammal a vége előtt még harcban áll az Eb-aranyért.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén Zolderbe, az egykori Forma1-es pályára látogatott el a FIA kamion Európa-bajnokság mezőnye. Szombaton a magyar Oxxo Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert volt a leggyorsabb az időmérőn, megfutotta a pole pozíciót, de egy óvás miatt ezt az időt elvették tőle. A második legjobb ideje a harmadik helyhez volt elég. A rajtnál picit hibázott, egy helyet visszaesett, de végül visszaküzdötte magát a második helyre. A második futamban a fordított rajtsorrend miatt a hetedik helyről indult. Remekül versenyzett, sorban előzte meg az ellenfeleit, végül ismét ezüstérmet szerzett.

Kiss Norbert (4) kiélezett helyzetben, egymást érik a kamionok. Fotó: Oxxo energy Truck Race Team

Vasárnap szakadó eső fogadta a mezőnyt. Az időmérő is esőben, vizes pályán zajlott. Kiss Norbert a második helyen végzett Albacete mögött. De az első futamon hamar átvette a vezetést riválisától. Sőt, a végén már kényelmes tempóban autózhatott, magabiztosan nyert. A második futamnak a nyolcadik helyről vágott neki, végül a karambolokkal tarkított versenyt negyedikként zárta.

– Norbi összességében jól zárta a hétvégét – értékelt Sárosi Brúnó, az Oxxo Energy Truck Race Team sajtófőnöke. – Hiszen az éllovas Albacetéhez képest csökkentette a hátrányát, Hanhntól pedig visszavette a második helyet. Már csak két verseny van hátra a bajnokságból, a pontverseny pedig roppant szoros. Két hét múlva Spanyolországban folytatódik az Eb, majd rögtön a rá következő hétvégén Le Mans-ban zárul. E két utolsó pályán minden évben Norbi volt a leggyorsabb, így bizakodva várja a folytatást. Harcolunk tovább az Európa-bajnoki címért.

Az Eb állása

Pilóták: 1. Antobio Albacete (spanyol, MAN) 303 pont, 2. Kiss Norbert (magyar, MAN) 297, 3. Jochen Hahn (német, MAN) 296, 4. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 243.

Csapatok: 1 Truck Sport Lutz Bernau MAN 503 pont, 2 Buggyra Int. Racing System Freightliner 446, 3. Team Reinert Adventure MAN 419, 4. OXXO Energy Truck Race Team MAN 355.

A következő, 8. futam: október 4-5., Spanyolország, Jarama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!