Sport

2016.10.27. 14:48

Röplabda: Izgalmas volt a városi rangadó

Szombathely - Az NB II-es női röplabdabajnokság városi rangadóján a Haladás VSE-SI győzött a Szombathelyi Egyetemi SE vendégeként.

Vastag Nándor

Szombathelyi Egyetemi SE-Haladás VSE-Sportiskola 1:3 (-19, 22, -21, -23).

- Szombathely, 150 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Prukner, Őri.

SZoESE: HORVÁTH M., Simon, HALMOSI, Kiss, Németh, Gulkai. Csere: Nagy T. (liberó), VARGA N.. Edző: Bodzer Attila.

HVSE-SI: Horváth D., BOKOR, Mikos, MERKLINNÉ, Fazekas, Mohl-Benesóczky. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Marton. Edző: dr. Mucsi Péter.

A mérkőzés elején felváltva vezettek a felek, majd az első játszma közepén kisebb fórra tett szert a Haladás (13-17), amit még növelni is tudott (19-25). Eleinte a második szettben is a vendégek akarata érvényesült (6-10), ám Varga nyitásaira alapozva sorra szerezték a pontokat és fordítottak a hazaiak (16-11). Az előnyt nagy küzdelemben sikerült megtartaniuk (25-22), majd az egyenlítést követően a harmadik etapot 4-0-val kezdték. Mucsi Péter időkérése után azonban a zöld-fehérek nemcsak fokozatosan felzárkóztak, hanem Merklinné vezérletével leszakították ellenfelüket (14-21), ami elégnek bizonyult a vezetés visszaszerzéséhez (21-25). A negyedik játszmában a SZoESE kétszer is ötpontos hátrányba került, de Bodzer Attila rendezte a sorokat, így a szett hajrájára 19-19-cel fordultak a csapatok. A fej fej melletti küzdelemből végül a HVSE jött ki jobban (23-25), így izgalmas, jó hangulatú csatában megnyerte a meccset.

Bodzer Attila: - Sajnos nem mindig koncentráltunk eléggé, a nyitás és a fogadás nem működött jól. Fiatal csapatunk van, talán emiatt kicsit ijedten játszottunk. Gratulálok az ellenfélnek.

Mucsi Péter: - Izgalmas mérkőzést játszottunk, amin egy lelkes és jól játszó SZoESÉ-t győztünk le. Nem minden működött úgy, ahogy terveztük, de nagy szívvel küzdöttünk, ennek eredménye a siker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!