Sport

2010.07.19. 10:28

Röszkénél találták meg Samuel Eto"o ellopott kocsiját (frissítve)

Az "Eto,o 9" felirat olvasható annak a lopott Bentleynek az ülésein és féktárcsáin, melyet Röszkénél foglaltak le két ukrán állampolgártól a magyar határrendészek; a mintegy 40 millió forint értékű luxusautó az MTI értesülései szerint az Internazionale futballistája, Samuel Eto,o járműve, melyet márciusban loptak el Olaszországban.

MTI

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint egy több tíz millió forint értékű Bentley márkájú autóval jelentkezett kilépésre a röszkei közúti autópálya-határátkelőhelyen két harminc és negyven év közötti ukrán állampolgár vasárnap este. 

A két férfi azt állította, a luxusautót kölcsönkapták, és ezt egy szerződéssel is igazolni próbálták. A röszkei útlevélkezelőnek azonban gyanússá váltak a járműben ülők, így az alapos ellenőrzés mellett döntött. A szakemberek a vizsgálat során megállapították, hogy a gépjárműben lévő valamennyi címkés azonosítót kicserélték, azok helyébe hamisakat helyeztek el.

Pál János elmondta: a további aprólékos vizsgálódás során a gépjárműszakértők megtalálták a járművön elrejtett eredeti alvázszámot, így az adattári ellenőrzés során kiderült, hogy a mintegy 40 millió forint értékű Bentleyt ez év március 19-én lopták el Olaszországból.

A Szegedi Rendőrkapitányság a gyémántfekete Bentleyt lefoglalta. Az ukrán állampolgárságú sofőrrel szemben – előállítása mellett - egyedi azonosítójel meghamisításának megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, társát a rendőrök tanúként hallgatták ki - tette hozzá az alezredes.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy valódiak-e azok az okmányok, amelyekkel a sofőr a gépkocsi ukrajnai forgalomba helyezését próbálta igazolni a magyar hatóságoknak – közölte a szóvivő.

 

A sajtó munkatársainak hétfőn kora délután bemutatott, ukrán rendszámmal és felségjelzéssel ellátott luxusautó féktárcsáin és a bőr ülésekbe hímezve az "Eto,o 9" felirat olvasható.

 

Az MTI információi szerint a Bentley GT63 személygépkocsi az Internazionale kameruni játékosa, Samuel Eto,o tulajdona, a járművet márciusban Milánó belvárosában lopták el. Március 19-én Marko Arnautovic, az Internazionale osztrák futballistája a járművet egy estére kapta kölcsön csapattársától, amikor az autót egy szálloda elől eltulajdonították. Arnautovic azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!